100 yaşındaki annenin son isteği hasta tutuklu oğlunu görmek

100 yaşındaki annenin son isteği hasta tutuklu oğlunu görmek
Yayınlama: 31.03.2022

 Hasta tutuklu Reşit Uyar’ın 100 yaşındaki annesi Kudret Uyar, 3 yıldır oğlunu göremediğini belirterek, “Sadece bir isteğim var, ölmeden son kez oğlumu görmek” dedi. 

Siyasi tutuklular başta olmak üzere cezaevlerindeki hasta tutuklulara yönelik hak ihlallerine her geçen gün yenisi ekleniyor. Tutuklular içeride yaşadıklarını kamuoyuna duyurmaya çalışırken, yakınları da dışarıda her platformda tutukluların sesine ses oluyor. Şırnak merkezde yaşayan 100 yaşındaki Kudret Uyar’ın son isteği, 10 yıldır tutuklu olan 60 yaşındaki hasta tutuklu oğlu Reşit Uyar’ı görmek.

OĞLUNU GÖRMEDEN ÖLMEKTEN KORKUYOR

4 Ocak 2016’da Silopi’de sokağa çıkma yasağı sırasında Sevê Demir ve Pakize Nayır ile birlikte katledilen Kongreya Jinên Azad (KJK) üyesi Fatma Uyar’ın babası Reşit Uyar, Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. 2012 yılında “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanan ve 10 yıldır tutuklu olarak yargılanan Uyar, bu süre zarfında prostat kanserine yakalandı. Aynı zamanda mide rahatsızlıkları olan Uyar, ani şiddetli mide ağrıları yaşıyor. Sağlık durumu kötüye giden Uyar’ın 100 yaşındaki annesi Kudret Uyar, torunu Fatma Uyar’ın ardından oğlunun da acısını yaşamak istemiyor. Fatma’nın ardından sağlık durumu kötüleşen Kudret Uyar, şimdilerde de oğlu Reşit Uyar’ı bir daha görememe kaygısı yaşıyor.

Yaşından ötürü uzun mesafe yolculukları yapamayan anne Uyar, son 3 yıldır oğluna hasret kaldı. 3 yıl önce Şırnak’tan Trabzon’a görüşe giderken içinde bulunduğu aracın kaza yapmasına rağmen anne Uyar, kazanın hemen ardından yoluna devam ederek tutuklu oğlunu görmeye gitti. Bu görüşmeden sonra bir daha görüşe gidemeyen Uyar’ın duyduğu özlem ve üzüntüden hastalıkları ilerlemiş durumda. Ancak o hastalıklarından değil, oğlunu görmeden ölmekten korkuyor.

“Onu çok merak ediyorum” diyen Uyar, hasta oğlunun yakın bir cezaevine getirilmesini istiyor. Sevk için cezaevi yönetimine çok kez dilekçe verdiklerini dile getiren anne Uyar, “Oğlumun hasretiyle yaşıyorum. Bu da beni her geçen gün daha kötü yapıyor. Oğlum ne halde ne yapıyor bilmiyorum. Hafta da bir telefonla arıyor. O da sadece 10 dakika sürüyor. Çocuklarıyla konuşuyor, bana sıra gelene kadar görüşme bitiyor. Yakın bir cezaevine getirselerdi bu yaşlı ve hasta halimle bile gidip görürdüm” diye belirtti.

‘ONUN İÇİN YAŞIYORUM’

Tek isteğinin oğlunu görmek olduğunu ifade eden Uyar, “Ben oğlum için yaşıyorum, onu son kez de olsa görmek için yaşıyorum. Bize yapılan zulümdür. Anneler, kilometrelerce yolu yarım saat görüş için gidiyorlar. Ama ben gidemiyorum” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

‘HER GÜN DUA EDİYORUM’

Anne Uyar, oğluna duyduğu özlemi ve son isteğini şu sözlerle dile getirdi: “Serbest bırakılmasını istiyorum ama Diyarbakır, Van veya Siirt gibi yakın bir cezaevine de getirilse kabulümdür. Onu bir kez görsem, gözlerim açık gitmez. Bir kez görsem belki çektiğim bu acı hafiflerdi. Bu yıl ona duyduğum özlemden dolayı daha zor geçiyor. Çok zor namaz kılabiliyorum ama onun için her gün dua ediyorum. Sadece bir isteğim var o da ölmeden oğlumu görmektir” dedi.

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.