Eğitim Sen Batman Şubesi tarafından Şerzan Kurt anısına düzenlenen öykü yarışmasının 11’incisi için başvurular alınmaya başlandı.

İnsan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışamaya Kürtçe ve Türkçe dillerinde başvurular alınacak.

2010 yılından bu yana her yıl düzenlenen Şerzan Kurt Öykü Yarışması’na son başvuru tarihi 15 Eylül olarak belirlendi.

KATILIM  KOŞULLARI

1. Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet vs.) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabilirler.

 2. Yarışmanın dili Kürtçe ve Türkçedir. Her dilde ayrı ödül verilecektir. Jüri uygun gördüğünde ödülü paylaştırabilecektir.

 3.Öykü, özgeçmiş, iletişim bilgileri ve fotoğrafı da içeren bir maille serzankurt2011@gmail.com adresine gönderilmelidir. Son katılım tarihi: 15 Eylül 2021’dir

4. 11. ŞERZAN KURT ÖYKÜ ÖDÜLÜ’nün sonuçlanmasının ardından hazırlanacak kitapta Seçici Kurul’un uygun göreceği eserlere yer verilecektir. Yarışmaya eser gönderenler bu hükmü kabul etmiş sayılacaktır. 

5. Sonuçlar basın yoluyla açıklanacak olup,  ödüller 9 Kasım 2021’de gerçekleştirilecek bir etkinlikle verilecektir.

 6. Ödül, kurum tarafından verilecek bir plakettir. Para ödülü verilmemektedir.

 KÜRTÇE ÖYKÜ İÇİN SEÇİCİ KURUL

Çorê Arda, Rengîn Kardelen, Burhan Tek, Mûrad Dildar, Ferhadê Mihemed  ve Ömer Kurt (Şerzan KURT’un babası. Oy kullanmayacaktır.)

 TÜRKÇE ÖYKÜ İÇİN SEÇİCİ KURUL

Birgül Sevinçli, Gamze Güller, Suzan Bilgen Özgün, Menekşe Toprak, Şengül Can ve Nejla KURT (Şerzan KURT’un annesi. Oy kullanmayacaktır.)