11. Şerzan Kurt Öykü Yarışması sonuçları açıklandı

11. Şerzan Kurt Öykü Yarışması sonuçları açıklandı
Yayınlama: 15.11.2021

ğitim Sen Batman Şubesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Şerzan Kurt Öykü Yarışması sonuçları açıklandı.

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi iken 12 Mayıs 2010 tarihinde, Muğla’da yaşanan öğrenci olayları sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu polis kurşunuyla hayatını kaybeden Şerzan Kurt anısına düzenlediği, edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak ve Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmeyi amaçladığı Eğitim Sen Batman Şubesi’nin 11.sini düzenlediği Şerzan Kurt Öykü Ödülleri sonuçlandı.

Bu sene 11 incisi verilecek olan ödülün kazananları şu şekilde;

Kürtçe Öykü dalında;

Jüride yer alan Rengîn Kardelen, Burhan Tek, Mûrad Dildar, Ferhadê Mihemed, Çorê Arda ve Omer Kurt (Şerzan Kurt’un babası. -Oy kullanmamıştır.) seçici kurul ödüle; Serdar Kömürcü’nün “ŞİBAKE” adlı öyküsünü ödüle değer buldu.

Türkçe Öykü dalında ödül için jüride Birgül Sevinçli, Gamze Güler, Suzan Bilgen Özgün, Menekşe Toprak, Şengül Can ve Nejla Kurt (Şerzan Kurt’un annesi. Oy kullanmamıştır.) oluşan seçici kurul ödüle, “Pirinçler, Üzümler ve Ben” öyküsü ile Mehmet Ali Elçin’i ve “Çünkü Dünya” öyküsü ile İ. Usame Yördem’i ödüle değer buldu.

Bu sene Kürt Dili ve Folklorü üzerine değerli çalışmalar yapan “Wardoz Yayınevi” ise emek ödülüne layık görüldü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.