Çatak’ta 12 yaşındaki kız çocuğuna sistematik olarak tecavüzde bulunan korucu Rıskı Okam’ın karar duruşmasında, “nitelikli cinsel istismar” suçundan 50 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. 

Van’ın Çatak ilçesinde, 2021 yılında 12 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak tecavüzde bulunan korucu Rıskı Okam’ın tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması Van 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, fail korucu Okam, avukatı, yakınları ile tecavüze maruz kalan çocuğun avukatı ve yakınları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Van Barosu avukatları, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, STAR Kadın Derneği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri katıldı. 

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, fail Okam, eski ifadelerini tekrarlayarak, beraatını istedi. Çocuğun avukatı ise, Okam’ın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, fail korucu Okam’a “nitelikli cinsel istismar” suçundan 50 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Okam, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise beraat etti. 

DAVANIN GEÇMİŞİ

Van’ın Çatak ilçesinde 2021 yılında, 12 yaşındaki kız çocuğu korucu Rıskı Okam’ın tecavüzüne maruz kaldı. Çocuğun yaşadıklarını rehber öğretmenine anlatmasıyla olay ortaya çıkarken, fail yapılan şikayet üzerine gözaltına alınarak tutuklandı. Daha sonra korucu Okam’ın yakınları, çocuğun ailesine baskı uygulayarak, köyden göç etmeleri için tehdit etti. Korucunun ailesinin tehditleri nedeniyle de çocuğun ailesi, göç etmek zorunda kaldı. (MA)