14 yaşında intihara sürüklendi: Çikolata çalmakla suçlandı

14 yaşında intihara sürüklendi: Çikolata çalmakla suçlandı
Yayınlama: 02.03.2022

 Doğanşehir’de 14 yaşındaki Lale Narin Görmez’in ailesi, çocuklarının “çikolata çalmakla” suçlandığı ve sözlü şiddete uğradığı için intihara sürüklendiğini belirterek, market çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.  

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı kırsal Kapıdere Mahallesi’nde yaşayan 14 yaşındaki lise öğrencisi Lale Narin Görmez’den 23 Şubat’ta haber alamayan ailesi jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Görmez ailesinin başvurusunun ardından çalışma başlatan jandarma, Doğanşehir’e bağlı Kapıdere Mahallesi ve Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi arasında bulunan Sürgü Çayı kenarında Görmez’in cansız bedenini buldu.

ÇİKOLATA ÇALMAKLA SUÇLANDI

14 yaşındaki çocuğun intihara sürüklendiği iddia edildi. Görmez’in ailesi, kızlarının 22 Şubat’ta eğitim gördüğü liseye yakın bir noktada bulunan bir market zincirinin şubesinden “çikolata çaldığı” iddiasıyla market çalışanları tarafından tehdit edildiğini belirtti. Görmez’in ailesi, okul arkadaşları ile yaptıkları görüşmede market çalışanlarının Görmez’i “çaldığını” iddia ettikleri ürünlerin “500 ile 600 TL civarında olduğunu birkaç gün içerisinde getirmezse kendisini polise şikayet edeceklerini” söyleyerek tehdit ettiğini öğrendi.

Görmez’in Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan babası Yaşar Görmez, geçimlerini hayvancılık yaparak sağladıklarını belirterek “Çocuğum okuldan geldiğinde eve gelip çantasını bırakmış ve evden çıkmış. Ben o esnada hayvanlar ile uğraşıyordum. Sonra eve geldim kızım evde yoktu. Jandarmaya başvurduk ve bir gün sonra dere yatağında cenazesini gördük” dedi.

10 DAKİKA BİR ODADA TUTULDU

Kızının intihara sürüklenmesinin sonra okuduğu okulda arkadaşları arasında konuyu araştırdıklarını ve öğrencilerden bir markette tehdit edildiğine dair bilgi edindiklerini belirten Görmez, söz konusu markete ait güvenlik kamera görüntülerini izlediklerini ve iddiaları doğrulayan görüntüler ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Görüntülerde ses olmadığını, ancak kızının bir çalışan tarafından hırsızlık ile suçlandığının anlaşıldığını belirten Görmez, “Kızımın bir market zincirinde, bir kutu çikolata çaldığı iddia ediliyor. Böyle bir suçlamadan sonra kızım bir gün sonra yine o market zincirine gidiyor ve kızım kamera olmayan bir odaya konularak 10 dakika boyunca tehdit ediliyor. Kızımı tehdit edenler gelip bana şikayette bulunabilirdi. Sonuna kadar çocuğumun ölümüne neden olanların cezalandırılması için hukuki mücadele edeceğim. Bu olayın üstü kapatılmamalı. Kamera olmayan odada kızıma sözlü şiddete bulunulmuş. Benim çocuğum öldü kimsenin çocuğu ölmesin” şeklinde konuştu.

‘CEZALANDIRILSINLAR’

Kızının hayat dolu sevecen bir çocuk olduğunu belirten annesi Sultan Görmez ise, “Güle oynaya okula gidiyordu. Cıvıl cıvıl bir çocuktu. Kızım her şeyden korkardı, hırsızlık yapamazdı. Markette baskı yapmışlar kızıma. Çocuğumun katillerinin cezalandırılmasını istiyorum. Benim gibi hiç bir annenin yüreği yanmasın” dedi. Görmez’in ablası Elif Görmez’de kardeşini intihara sürükleyenlerin yargı önünde cezalarını alması gerektiğini söyledi.

SUÇ DUYURUSU

Görmez’in babası Yaşar Görmez, Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde kızı Görmez’in hırsızlık ile suçlanmasından kaynaklı intihara sürüklendiğini belirten baba Görmez, “Kızımın bugüne kadar ne öğretmenlerinden, ne arkadaşlarından, ne de mahalle esnaflarından hırsızlık yaptığına dair ne bir şikayet nede bir ima oldu. Yapmış olsa bile bu durumun bir baba olarak bana veya annesine bildirilmesi yerine 14 yaşındaki bir kız çocuğuna baskı olarak kullanılması ne kadar doğru?” diye sordu.

‘GÖRÜNTÜLER İNCELENSİN’

Kızının yaşı itibariyle iddia edilen baskıları kaldıracak psikolojiye sahip olmadığını dilekçede belirten Görmez, dilekçenin devamında şunlara yer verdi: “Neticesinde de kızım çocuk denilecek yaşta canına kıymıştır. Kızımın ölümüne sebep olan market çalışanlarının tespit edilerek gerekli cezayı alması ve başka ailelerin ve çocuklarının da bu zararı görmemesi için söz konusu şahıslardan şikayetçiyim. Bu olay ile ilgili söz konusu marketin geriye doğru bir haftalık kamera kayıtlarının incelenmesini ve tarafımıza olay ilgili baro tarafından avukat tayin edilmesini talep ederiz.”

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.