1994 yılında Diyarbakır ‘da gözaltında kaybedilen Kadri Yılmaz’ın akıbeti soruldu

1994 yılında Diyarbakır ‘da gözaltında kaybedilen Kadri Yılmaz’ın akıbeti soruldu
Yayınlama: 30.04.2022

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” talebiyle 527’inci kez Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları,HDP Batman Milletvekilleri Feleknaz Uca ve Ayşe Acar Başaran katıldı. Burada konuşan İHD Batman Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Tangüner,“Her zaman olduğu gibi 90’lı yıllarda çatışmalı süreçte kaybedilen binlerce insanımızın akıbetini soruyor ve bu olayların açığa çıkartılarak faillerinin yargılanmasını ısrarla talep ediyoruz. Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın” dedi.

Bu hafta 1994 yılı Nisan ayında Diyarbakır ili Bağlar ilçesinde gözaltında kaybedilen Kadri Yılmaz’ın akıbetini sormak için toplandıklarını ifade eden Tangüner, “Ailenin beyan ve anlatımlarına göre; Kadri Yılmaz, Diyarbakır’da ikamet etmekteydi. 1994 yılının Nisan ayında bir akrabasının düğününe katılmıştı. Bağlar semtinde yapılan bu düğüne polisler baskın yaparak Kadri’yi, kardeşini ve düğün alayından 3 kişiyi gözaltına alır.Bir gün sonra, Kadri’nin kardeşi dâhil 4 kişi serbest bırakılır. Aile, yüzlerce kişinin gözü önünde gözaltına alıp bırakılmayan Kadri Yılmaz için resmî kurumlara başvuruda bulunur ama sonuç alamaz. Kendilerine Yılmaz’ın serbest bırakıldığı söylenir. Olaydan 8 gün sonra aile, Lice’de oturan tanıdıkları aracılığı ile askerler tarafından 3 cesedin camiye getirildiğini, askeri kışla olarak kullanılan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu önündeki alanda açılan bir çukura gömüldüklerini öğrenirler. Aile Camideki cesetlere ait elbise parçalarından birinin Kadri’ye ait olduğunu teşhis ederler ancak, ceset aileye verilmez. Kadri Yılmaz hala kayıp ve cesedine ulaşılmış değil” şeklinde konuştu.

Açıklama 5 dakikalık oturumun ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.