1998 yılında Batman’da kaybedilen İzzet Seven’in akıbeti soruldu

1998 yılında Batman’da kaybedilen İzzet Seven’in akıbeti soruldu
Yayınlama: 23.04.2022

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” talebiyle 526’ıncı  kez Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları katıldı. Burada konuşan İHD Batman Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülbahar Kaya, “Her zaman olduğu gibi 90’lı yıllarda çatışmalı süreçte kaybedilen binlerce insanımızın akıbetini soruyor ve bu olayların açığa çıkartılarak faillerinin yargılanmasını ısrarla talep ediyoruz. Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın”dedi.

Bu hafta 1998 yılı Nisan ayında Batman’da kaybedilen İzzet Seven’in akıbetini sormak için toplandıklarını aktaran Kaya, “Kayıp İzzet Seven’in eşi Emine Seven; “Eşim İzzetin Seven, TÜPRAŞ Bölge Müdürlüğünde işçi olarak çalışıyordu, evinden işine, işinden de evine gider gelirdi. Herhangi bir kötü alışkanlığı yoktu. Nisan/1998 tarihinde ikindi vakti namazını da kıldıktan sonra evden çıktı, işe gittiğini biliyorduk. Sabaha kadar eve gelmeyince işyerinde arkadaşlarından sorduk. İşe gelmediğini söylediler. Yetkililere yazılı olarak başvuru yaptık, ifadelerimiz alındı. Emniyet yetkilileri eşimin kendilerinde olmadığını söylediler. “Hizbullah örgütü tarafından kaçırılmış olabilir” dediler. Aradan yıllar geçti hep ağlayıp inledim, gözlerim yollarda kaldı derdimize çare olacak kişi ve kurum bulamadık. Ta ki; İnsan Hakları Derneği’nin “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” adı altında başlattıkları eylem ve etkinlikleri bize bir ışık kaynağı oldu. Belki vicdan sahibi biri çıkar da eşimin ve eşim gibi kayıpların hakkında ölü veya dirisi hakkında bilgi verecek diye. Tekrar umutlandık halen de umutlarımızı yitirmiş değiliz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Açıklama 5 dakikalık oturumun ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.