20 HDP’linin sahte ‘gizli tanık’ beyanıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı

20 HDP’linin sahte ‘gizli tanık’ beyanıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı
Yayınlama: 29.11.2021

Mardin merkez ve ilçelerinde gözaltına alınan 45 kişiden 25’i serbest bırakıldı. İşlemleri süren 20 kişinin sahte ‘gizli tanık’ beyanları ile gözaltında tutulduğu ortaya çıktı.

Mardin merkez ve ilçelerinde 27 Kasım’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların emniyet ifadeleri gün içinde alınmaya başladı. Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği üyeleri Abdullah Ayav, Kudret Uçuk, Ruken Aslan ve Vesile Yüksel ile sosyal medya paylaşımları gerekçesi ile gözaltına alınan 25 kişinin emniyet ifadeleri alındı. Emniyet ifadelerinin ardından 25 kişi savcılık talimatı ile Adliyeye götürülmeden farklı saatlerde serbest bırakıldı.

KÜRTÇE ŞARKILARA SUÇLAMA

Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği üyelerinin son haftalarda Mardin ve ilçelerinde palyaço eşliğinde yaptıkları çocuk etkinlikleri nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Çocuk etkinliklerinde çalınan Kürtçe şarkıların suçlama konusu yapıldığı, etkinlikleri talimat ile yapıp yapmadıklarının sorulduğu belirtildi.

SAHTE ‘GİZLİ TANIK’ GEREKÇE YAPILDI

Ayrı bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Barış Anneleri, HDP yönetici ve Meclis üyeleri ile sendika yöneticilerinin de olduğu yaklaşık 20 kişinin ise Emniyetteki işlemleri devam ediyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) faaliyetleri ve basın açıklamalarının yanı sıra sendikal faaliyetleri suçlama konusu yapılanlar hakkında “1T4PK6P51 (TOPKAPI)”, “19K2ZL3L20M23 (KIZILELMA)” ve “ML1Z0G7R1T (MALAZGİRT) isimli “gizli tanık” ifadelerinin dosyalara eklendiği öğrenildi. Suçlama konusu yapılan “gizli tanık” ifadeleri arasında daha önce sahte olduğu ortaya çıkan “ML1Z0G7R1T (MALAZGİRT)” isimli “gizli tanık” ifadelerinin olması dikkat çekti.

“ML1Z0G7R1T (MALAZGİRT)” isimli “gizli tanık” Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden dinlenmek istenmiş, ancak dinlenememişti. Emniyet tarafından mahkemeye gönderilen yazıda “ML1Z0G7R1T kod isimli şahıs hakkında Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tarafından verilen herhangi bir Tanık Koruma Tedbir Kararı olmaması, ilgi sayılı talimatta şahsın iletişim ve açık kimlik bilgilerinin bulunmaması sebebiyle belirtilen kod ismiyle şahsın tespit edilemediği” ifadelerine yer verilmişti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.