24 saattir açıklama yapmayan Soylu’ya: katil SADAT’çı mı?

24 saattir açıklama yapmayan Soylu’ya: katil SADAT’çı mı?
Yayınlama: 18.06.2021

CHP Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’te sordu: HDP saldırganı Onur Gencer SADAT’çı mı?

Onur Gencer, HDP İzmir il binasına saldırarak parti çalışanı Deniz Poyraz adlı kadını katlederek ardından HDP İzmir İl Başkanlığının olduğu binayı yakmaya çalıştı. CHP konuyu Meclis’e taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Suriye’den, Halep’ten ve Münbiç’ten uzun namlulu silahlarla paylaşım yapan Onur Gencer’in görevi nedir? Bu kişinin SADAT’la veya başka bir kurum ya da kuruluşla bir bağlantısı bulunmakta mıdır?” diye sordu.

Antmen, saldırının ardından HDP yetkililerinin yaptıkları açıklamaları hatırlatarak “O binada tam da baskın günü 40 kişilik bir toplantı yapılacağı ve son anda bu toplantının ertelendiği belirtilmiştir. Bu da yapılan baskının planlı olduğunu göstermektedir” dedi.

Önergesinde, katil Onur Gencer’in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda ırkçılık ve nefret suçu işlediğinin ortaya çıktığını belirten CHP’li Vekil “Gencer’in paylaşımlarında uzun namlulu silahlara hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki çatışma bölgelerinde poz verdiği gözlemlenmiştir. Onur Gencer’in, uzun namlulu silahlarla Suriye’den, Halep’ten ve Münbiç’ten pozları bulunmaktadır. Bir başka paylaşımında ise Gencer’in 35 AUJ 35 plakalı bir araçta verdiği poz kamuoyunda aracın resmi plaka olduğu yönünde tartışmalara yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar:

  • Suriye’den, Halep’ten ve Münbiç’ten uzun namlulu silahlarla paylaşım yapan Onur Gencer’in görevi nedir? Bu kişinin SADAT’la veya başka bir kurum ya da kuruluşla bir bağlantısı bulunmakta mıdır?
  • Gaziantep’ten “Görev dönüşü” diyerek fotoğraf paylaşan Onur Gencer’in bahsettiği ‘görev’ nedir? Bu kişi hangi araçlarla ve kimlerin aracılığıyla yurt dışına geçiş yapıp Türkiye’ye dönebilmiştir?  Gencer, uzun namlulu silahları nereden ve nasıl temin etmiştir? Bu kişinin banka hesapları incelenmiş midir? Varsa bunlar nelerdir?
  • Onur Gencer’in fotoğrafında yer alan 35 AUJ 35 plakalı araç kamu malı mıdır? Bu plaka resmi midir? Varsa hangi kuruma aittir ve neden Gencer’e tahsis edilmiştir?
  • Saldırı günü HDP İzmir İl Binasına Onur Gencer’le birlikte iki kişinin daha geldiği iddiaları doğru mudur? Varsa bu kişiler kimlerdir? Şu an bu kişilerin akıbetleri nedir?
  • Bugüne kadar Onur Gencer’in sosyal medya hesapları ve mail adresleri hiç takibe alınmış mıdır? Bu kişinin telefonları hiç dinlenmiş midir? Varsa bu kayıtların içerikleri nelerdir? Gencer, saldırıdan önceki 3 ay boyunca kim ya da kimlerle görüşmüş ve yazışmıştır?
  • Son birkaç yıldır uzun namlulu silahlarla çektirdiği fotoğrafları paylaşan ve Türkiye’deki muhalif birçok yapıyı açıkça tehdit eden bu kişiye bugüne kadar neden herhangi bir operasyon yapılmamıştır? İktidarı eleştiren bir paylaşım yapan öğrenciler dahi aynı gün sabaha karşı evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınırken; yıllardır silahlarla paylaşım yapan ve nefret suçu işleyen bu şahıs nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak ülkede ve yurt dışında gezebilmiştir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.