27 HDP’linin yargınaldığı dava yine ertelendi

27 HDP’linin yargınaldığı dava yine ertelendi
Yayınlama: 04.11.2020

Kocaeli’de 6’sı tutuklu 27 HDP’linin yargılandığı davanın duruşması yine ertelendi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün’ün tutuksuz,  6’sı tutuklu 27 kişinin  “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiası yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  Tutuklu yargılanan 6 kişi bulundukları Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Tutuksuz yargılananların da katıldığı duruşmada avukatlar hazır bulundu. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da duruşmayı izledi.   

BERAAT TALEBİNDE BULUNDULAR 

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan tutuklular, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.  Avukatlar da isnat edilen suçlamaların maddi dayanaktan yoksun olduğunu belirterek, müvekkillerinin tahliyesini istedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ 

Savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti 6 HDP’linin tutukluluk halinin devamı yönde karar vererek duruşmayı 2 Aralık’a erteledi.  Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Arkadaşlarımız 1 yıldır hukuksuz bir şekilde tutuklular. Mahkeme ise bu hukuksuz tutumuna devam ediyor” diyerek, parti üye ve yöneticilerinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.