3 kentte ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

3 kentte ev baskınları: Çok sayıda gözaltı
Yayınlama: 13.02.2022

Diyarbakır, Van ve Mardin’de yapılan ev baskınlarında, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında yüzde 90 engelli Mehmet Şerif Demirağaç da bulunuyor. Bölgede devam eden siyasi soykırım operasyonları kapsamında bugün de birçok kentte ev baskınları gerçekleştirildi. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sabah saatlerinde Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Hacire Tanırgan’ın evine polisler tarafından baskın yapıldı. Baskın sırasında evin kapısı kırılırken, Hacire’nin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Hacire’nin Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi. 

Van’da 4 gözaltı 

Van’da da polis, sabah saatlerinde birçok adrese baskın yaptı. Evlerde yapılan aramanın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi üyeleri Arjin Tuncer, Ferhat Azan, Rojin Varhan ve yüzde 90 fiziki engelli Mehmet Şerif Demirağaç gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Diyarbakır 

Diyarbakır’da da ise çok sayıda eve yapılan baskınlarda HDP Gençlik Meclisi üyeleri Diyar Sincar ve Nurullah Özgün ile Şehmus Doku, Fuat Yalçın ve Mazlum Kardaş gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 5 kişi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.