30 yıldır sürgün hayatı yaşayan Abdurrahman Demir Almanya’da yaşamını yitirdi

30 yıldır sürgün hayatı yaşayan Abdurrahman Demir Almanya’da yaşamını yitirdi
Yayınlama: 09.07.2024

Giessen, Almanya – Avrupa’da 30 yıldır sürgün hayatı yaşayan Kürdistanlı Abdurrahman Demir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Avrupa’da 1994 yılından bu yana sürgün hayatı yaşayan Kürdistanlı Abdurrahman Demir (Heval Hesen), Almanya’nın Giessen kentinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

ABDURRAHMAN DEMİR (HEVAL HESEN) KİMDİR?

1960 Yılında, Nusaybin’nin Qasrbelêk köyü’ünde dünyaya gelen Abdurrahman Demir (Heval Hesen), 1988 yılında Diyarbakır Cezaevi’ne girdi ve burada üç yıl boyunca tutuklu kaldıktan sonra 1991 yılında tahliye edildi. 1994 yılında Almanya’ya göç eden Demir, Stuttgart’ta yurtseverlik çalışmaları yürüttü ve ilk meclis çalışmalarında aktif olarak yer aldı.

1996 yılında Giessen kentine taşınan Demir, burada da ERNK (Kürdistan Ulusal Kurtuluş Cephesi) çalışmalarında aktif olarak görev aldı. 2005 yılına kadar bu çalışmalarda aktif rol oynayan Demir, aynı zamanda ilk meclis çalışmalarında da yerini aldı ve toplumsal dayanışma faaliyetlerine katkı sağladı.

Abdurrahman Demir’in kaybı, ailesi, arkadaşları ve tüm yurtsever çevreler tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı. Onun mücadelesi ve katkıları, yakınları ve yoldaşları tarafından her zaman hatırlanacak.