30 yıldır tutuklu olan Emine İpek tahliye oldu

30 yıldır tutuklu olan Emine İpek  tahliye oldu
Yayınlama: 30.07.2022

30 yıllık tutsak olan Emine İpek, infazının bitmesinin ardından tahliye olan ilk kadın tutsak oldu. Emine, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde alkış, zılgıt ve çiçeklerle birlikte büyük bir coşku ile karşılandı.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak bulunan Emine İpek,  30 yıllık tutsaklığın ardından infazının bitmesi ile birlikte tahliye oldu. 1992 yılında henüz 18 yaşındayken Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Emine, “Örgüt üyesi” olduğu iddiası ile 30 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

30 yıllık tutsaklıktan sonra tahliye olan ilk kadın

Emine, ilk olarak Elazığ Cezaevi’ne buradan da sırasıyla Urfa, Sivas, Batman ve Bingöl cezaevlerine sürgün edildi. Son olarak Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen Emine, 30 yıllık tutsaklığında çok sayıda açlık grevi eylemlerine katıldı. Emine, aynı zamanda 30 yıl kesintisiz cezaevinde kalıp tahliye olan ilk tutsak kadın.

Alkış, zılgıt ve çiçekler ile karşılandı

Emine’yi cezaevi önünde ailesinin yanı sıra Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Kadın Zamanı Derneği üyeleri, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER)yöneticileri ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri büyük bir coşkuyla çiçekler ile karşıladı.

Alkış ve zılgıtlarla karşılanan Emine’nin, ailesiyle birlikte bir süre İstanbul’da kaldıktan sonra memleketi Diyarbakır’ın Kulp ilçesine gideceği öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.