30 yıldır tutsak olan ve infazının bitmesinin ardından tahliyesi gerçekleşen tutsak Mizgin Ronak, özgürlüğünü, mücadele edenlere adadı.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mizgin Ronak (Aydın), 30 yıllık tutsaklığın ardından infazının bitmesi ile birlikte tahliye oldu. 1992 yılında henüz 19 yaşındayken Diyarbakır’da Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Mizgin’e, “örgüt üyesi” olduğu iddiası ile müebbet hapis cezası verildi. Mizgin, 30 yıl cezaevinde kalıp tahliye edilen 2’nci tutsak kadın. 

Meme kanseri tedavisi görüyor

Sırasıyla Batman, Sivas, Mardin, Elbistan, Bingöl ve son olarak Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan Mizgin, bu süre zarfında çok sayıda açlık grevine de katıldı. Yüksek tansiyon, böbrek rahatsızlığı bulunan, guatr ameliyatı geçiren Mizgin, şu anda da meme kanseri tedavisi görüyor.

Alkışlar ve çiçeklerle karşılandı

Aynı zamanda yazar olan Mizgin’i, cezaevi önünde ailesinin yanı sıra Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve İstanbul’da tutsaklar için Adalet Nöbeti tutan tutsak yakınları çiçekler ile karşıladı.

Özgürlüğünü mücadelede yaşamını yitirenlere adadı

Cezaevi önünde kısa bir konuşma gerçekleştiren Mizgin, özgürlüğünü özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlere adadı. Özgürlük mücadelesi veren herkes için özgürlük umudu taşıdığını söyleyen Mizgin, “Bir arkadaşımız bile cezaevinde olduğu sürece özgürlük, özgürlük değildir. Her arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Cezaevi önünden ailesiyle birlikte ayrılan Mizgin’in, yarın memleketi Diyarbakır’a gideceği öğrenildi. (Jin News)