MARDİN – Tutuklu Veysel İlhan 30 yılın ardından Bandırma Cezaevinden tahliye oldu. Mezopotamya Ajansına konuşan İlhan, duygusunu tarif edemeyeceğini söyledi.

Mardin’in Artuklu ilçesinde Şubat 1992 yılında Qûrdîse (Yaydere), Kanîya Şêx (Kaynak) ve Kûrika Çeto (Aytepe) köylerinin yakılarak, boşaltılmak istenmesi sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınarak, tutuklanan Veysel İlhan 30 yıl sonra cezaevinden çıktı. Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edilen İlhan’ı yakınları karşıladı. Duygusal anlar yaşanan karşılama sırasında İlhan ve yakınları fotoğraflar çekti.

İlhan, ailenin ikamet ettiği İstanbul’a gitmeden önce ilk duygularını Mezopotamya Ajansı’yla (MA) paylaştı. Farklı duygular içinde olduğunu dile getiren İlhan, “Bu duyguyu ancak 30 yıl cezaevinde yaşamış biri hissedebilir. Tarif edilemez bir duygu. Çıkar çıkmaz pek adapte olamadım. Ama çok farklı bir duygu. Cezaevinde tutulan yoldaşlarımın da bu duyguları kısa sürede yaşamalarını umut ediyorum. Gerçekten çok farklı bir duygu. Cezaevinde 30 yıl, yalnız kalıyorsunuz, kimsesiz kalıyorsunuz, yeni insanlarla tanışıyor, yaşamı orada kuruyorsunuz. Çok farklı birşey” dedi.