31 yılın ardından tahliye edildiler

31 yılın ardından tahliye edildiler
Yayınlama: 04.09.2024

Yozgat T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 31 yıllık tutsaklar Sinan Sütpak ve Adnan Özbay, ailelerine haber verilmeden tahliye edildi. 

Riha’nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 3 Mayıs 1993 tarihinde tutuklanan Sinan Sütpak ile aynı yıl İstanbul’da tutuklanan Adnan Özbay 31 yıl sonra tahliye edildi. Müebbet hapis cezası verilen Sütpak ve Özbay 3 Mayıs 2023’te infazlarını tamamlamasına rağmen İnfaz Gözlem Kurulu kararı ile “iyi halli değil” gerekçesiyle 5 kez 3’er ay tahliyeleri ertelendi. Son olarak Sütpak ve Özbay’ın tahliyesi 9 Ağustos tarihinde 6 ay ertelenmişti. Avukatların itirazı üzerine Sütpak ve Özbay bugün ailelerine haber verilmeden tahliye edildi. 

Sütpak, tutuklandıktan sonra sırasıyla Riha, Semsûr, Bursa, Mereş ve en son Yozgat T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Tahliye olan Sütpak, memleketi Riha’ya doğru yola çıktı. 

İstanbul’da 1993 yılında tutuklanan Adnan Özbay ise sırası ile İstanbul Bayrampaşa, Ümraniye, Mersin Silifke, Tarsus, Eskişehir, Mûş ve en son Yozgat T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Sêrtli olan Özbay, askerlik sorunları nedeniyle henüz cezaevinden çıkmadı. Gerekli evrakları askerlik şubesi tarafından imzalanması sonrası cezaevinden çıkması beklenen Özbay, ailesinin yaşadığı İstanbul’a gitmesi bekleniyor.