31 yıllık tutsak köyünde coşkuyla karşılandı

ŞIRNAK – İdil’e bağlı Xirabaşeref köyünde coşkuyla karşılanan 31 yıllık tutsak Ahmet Zenger, “Boyun eğmedik, başımız dik çıktık” dedi.

31 yıllık tutsak köyünde coşkuyla karşılandı
Yayınlama: 26.07.2024

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nden dün tahliye edilen 31 yıllık tutsak Ahmet Zenger, Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesine bağlı Xirabaşeref köyünde coşkuyla karşılandı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kişi, Zenger’i Ereban (Karalar) Beldesi’nde karşıldı. Zenger, buradan araç konvoyuyla köyüne götürüldü. 

‘HALKIMIZLA GURUR DUYUYORUZ’

Zenger, köyünde kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Zenger, özgürlüğü temsilen güvercin uçurttu. Zenger, “Başımız dik olarak çıktık. Çıkışımız ne kadar uzatıldıysa da boyun eğmedik. Halkımızla gurur duyuyoruz ve başımız diktir” dedi.

TUHAD-FED’den Aydın Deniz, Zenger’in 1,5 yıl yıl önce tahliye edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Her ne kadar tahliyesi keyfi bir şekilde ertelendiyse de bugün fiziki özgürlüğüne kavuştu. Esir binlerce arkadaşımızın da bir an önce fiziki özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyoruz” dedi. Deniz, PKK Lideri Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm tutsaklara özgürlük istedi. 

‘ONURLU YAŞIMIN BEDELİ AĞIRDIR’

DEM Partili Abdullah Güngen ise, “Özgürlük, onur, varlık ve yokluk mücadelesinin bedeli ağırdır. Ahmet arkadaşımız 31 yıldır zindanda tutsaktı. Şimdi aramızdadır. Bunun için mutluyuz. Fikirlerimizin, düşüncelerimizin, önderimizin ve bütün yoldaşlarımızın özgürleşmesi gerekiyor. Onlar özgürleşmeyene kadar bu mücadelemizi sürecek” ifadelerini kullandı.

ZENGER HAKKINDA

Zenger, 1993 yılında köyünde gözaltına alındı ve Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası aldı. Hasta tutsak Zenger (63), 31 yıl 6 ay sonra tahliye edildi.