5 gündür haber alınamayan 29 yıllık tutuklunun ailesine bilgi verilmiyor

5 gündür haber alınamayan 29 yıllık tutuklunun ailesine bilgi verilmiyor
Yayınlama: 02.12.2022

Patnos L Tipi Cezaevi’nde tutulan Şemseddin Tekin’in ailesi 5 gündür kendisinden haber almadıklarını kaydetti.

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Şemseddin Tekin’den 5 gündür haber alınamıyor. Haziran 1993’te “devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” gerekçesiyle Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından tutuklanan ve şimdiye kadar 10’dan fazla cezaevine sevk edilen Tekin ve Sezai Damar’ın 29 Kasım’da başka cezaevine götürüldüğü ancak ailelerine bilgi verilmediği öğrenildi. Tekin’e ulaşmak isteyen aile ve avukatının girişimleri de sonuçsuz kaldı. 

‘GÜVENLİK GEREKÇESİYLE VERİLMİYOR’

Tutukluların nereye sevk edildiğini öğrenmek isteyen aile ve avukat bilgi almak için aradıkları cezaevinden “Güvenlik gerekçesiyle nereye götürüldüğünü söyleyemeyiz” cevabını aldı. Endişelerini paylaşan aile bir an önce Tekin’in nereye götürüldüğünü öğrenmek istiyor.

7 TUTUKLU DAHA SEVK EDİLMİŞTİ

Aynı cezaevinde 28 Kasım’da 7 tutuklunun daha istemleri dışında farklı cezaevine götürülmüştü. Sabah saatlerinde gardiyanlar 7 tutukluyu apar topar koğuşlarından alarak başka cezaevlerine gönderdi. Tutukluların 3’ünün Erzurum’a, 3’ünün Erzincan’a 1’inin de Tokat’a sürgün edildiği belirtilmişti. (MA)