Urfa, Antep, Maraş, Malatya ve Adıyaman’da “Dem dema serkeftinê ye” şiarıyla yapılacak olan Newroz kutlamalarının programı belli oldu.

Bu yıl “Dem dema serkeftinê ye” (Şimdi kazanma zamanı) şiarıyla gerçekleştirilecek olan Urfa, Antep, Maraş, Malatya ve Adıyaman Newroz’larının programı belli oldu.

URFA

Urfa Newroz Tertip Komitesi’nin başvurusuna Valilik tarafından olumlu yanıt verildi. 20 Mart Pazar günü saat 10.00’da 11 Nisan Stadyumu önünde yapılacak olan kutlamalara Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kürdistan Kominist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve HDP Milletvekili Nusrettin Maçin konuşmacı olarak katılacak. Newroz’da sanatçı Rojda, Erdoğan Emir ve Koma Hevra sahne alacak.

ANTEP

Gerekli izinlerin alındığı Antep Newroz’una ise HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP Kadın Meclisi üyesi Gülcihan Şimşek konuşmacı olarak katılacak. 20 Mart Pazar günü saat 10.00’da Newroz Meydanı’nda (Eski tur otobüsleri alanı) yapılacak olan kutlamalarda, sanatçı Mikail Aslan ve Şerzat sahne alacak.

ADIYAMAN

Adıyaman’da 20 Mart Pazar günü kutlanacak olan Newroz’a ise HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP MYK üyesi Turgut Öker konuşmacı olarak katılacak. Sanatçı Azad Bedran ve Koma Jinavaz’ın sahne alacağı Newroz saat 11.00’de Mahmut Gürbüz Cami yanında kutlanacak.

MALATYA

Malatya’daki Newroz kutlamaları ise 20 Mart Pazar günü saat 11.00’de Emeksiz Kavsağı’nda yapılacak. Newroz’a HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki konuşmacı olarak katılacak. Newroz’da Koma Çiya müzik grubu sahne alacak.

MARAŞ

Bu sene Elbistan’da 20 Mart Pazar günü kutlanacak olan Newroz ise Cumhuriyet Mahallesi Cemevi yanında düzenlenecek.
Saat 10.00’da başlayacak Newroz kutlamalarına, HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen konuşmacı olarak katılacak. Sanatçı Mizgin Turan ve Agit Işık ise müzikleriyle sahne alacak.