İSTANBUL -Tekirdağ ve İstanbul’da gözaltına alınan 58 kişinin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

İstanbul ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen ayrı soruşturmalar kapsamında 3 Haziran günü gözaltına alınan Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) üye ve yöneticileri ile aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticilerinin olduğu toplamda 58 kişinin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

İstanbul merkezli 3 Haziran’da yürütülen soruşturma kapsamında GÖÇİZDER’in Şirinevler’de bulunan dernek binasın baskın düzenlendi. Dernek binasında arama yapan polis, aralarında derneğin eşbaşkanları Kamile Kandal ile Mehmet Boğakan’ın da aralarında olduğu 22 kişiyi gözaltına aldı. Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 22 kişi 4 gündür gözaltında tutuluyor.

Adliyeye çıkarılan 22 kişi hakkında gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı. TEKİRDAĞ Tekirdağ merkezli yürütülen soruşturma kapsamında ise Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Beyoğlu ilçesinde bulunan genel merkez binasına baskın düzenlendi.

Soruşturma kapsamında çoğunluğu HDP il ve ilçe yöneticilerinin olduğu 36 kişi gözaltına alındı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 36 kişinin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.