6 aylık hamile Nemet hastaneden çıkarılıp katledilmiş

6 aylık hamile Nemet hastaneden çıkarılıp katledilmiş
Yayınlama: 23.10.2021

Efrîn’de katledilen hamile Neimet Behcet Şexo’nun akrabası E.M., Nemet’in muayene için gittiği hastaneden çıkarılarak katledildiğini söyledi.

Türkiye ve desteklediği grupların 2018 yılında gerçekleştirdikleri saldırılarla kontrolünü ele geçirdikleri Kuzey ve Doğu Suriye’nin Efrîn Kantonu’nda kadına yönelik tecavüz, kaçırılma ve katledilme olayları yaşandı. Son iki ayda Efrîn’de çoğu kadın olmak üzere 219 kişi kaçırıldı. 11 Ekim’de 32 yaşındaki 6 aylık hamile Neimet Behcet Şexo da bebeği ile birlikte katledildi. Nemet Behcet Şexo’nun katledilmesini Efrîn İnsan Hakları Örgütü duyurdu. Örgüt, Kawa Dörtyolu’ndaki patlamanın ardından hamile olan Nemet Behcet Şexo’nun, “kendini patlatmaya geldiği” iddiasıyla Türkiye’ye bağlı güçler tarafından katledildiğini kaydetti.

NuJINHA’ya konuşan ve güvenlik gerekçesi ile adını vermek istemeyen Nemet Behcet Şexo’nun akrabası E.M., Efrîn’de kadınların karşı karşıya kaldıkları tehlikeye dikkat çekerek, uluslararası güçlere duyarlılık çağrısında bulundu.

HASTANEDE KATLEDİLDİ

Nemet Behcet Şexo’nun, Efrîn’e bağlı Reco ilçesindeki Qupe köyünden olduğu belirten akrabası, 11 Ekim’de patlamanın olduğu gün Behcet Şexo’nun hamile olduğunu ve bu nedenle hastaneye kontrole gittiğini belirtti. E.M. “Nemet eşi ile birlikte Efrîn merkezde olan Qmber Hastanesi’ne doğru yola çıktılar. Şehir merkezine vardıklarında bir patlama yaşandı. Ancak onlar hastaneye doğru gitmeyi sürdürdüler. Hastaneye ulaştıklarında çeteler onun karnını gördü ve ‘kendini patlatmaya gelmişsin’ dediler. Nemet hamile olduğunu ve bu nedenden kaynaklı karnının büyüdüğünü anlatmaya çalıştıysa da ona inanmadılar. Doktora götürüp hamile olup olmadığını öğrenmek yerine onu hastane dışına çıkardılar ve burada şiddet uyguladılar. Daha sonra karnına tekmeler atarak karnındaki bebeğini katlettiler. 36 yaşındaki eşi Xelil Neisan eşini onların ellerinden kurtarmaya çalışıyor ancak bu sırada ona da şiddet uyguluyorlar. Yanlarında başka iki akrabaları daha varmış, araya girmişler. Ancak çeteler sert bir şekilde onlara da saldırmış. Bu saldırının sonucunda 4 yıldır evli olan ve 6 aylık hamile kalan Nemet katledildi. Nemet’in eşi de hem eşini ile çocuğunun ölümü hem de gördüğü şiddet nedeniyle ayağa kalkamıyor” diye konuştu.

HASTALARIN ORGANLARI SATILIYOR

E.M. Efrîn’de işlenen suçlara dikkati çekerek hastaneye gelen hastaların organlarının çalındığını anlattı. E.M. son olarak, “Bütün dünyanın sesimi duymasını ve Efrîn’de neler yaşandığını görmesini istiyorum. Ayrıca herkesin Efrîn için ayağa kalmasını ve sesini yükseltmesini istiyorum. Hamile olan bu kadın ne yapmıştı ki katledildi? Halk yoruldu. Vahşet son bulsun. Nereye kadar sessiz kalacaklar?” ifadelerini kullandı.(MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.