Mersin’de yaşları 12 ile 15 arasında değişen 6 çocuğa cinsel tacizde bulunan futbol antrenörü H.B. hakkında 90 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mersin’de bir amatör futbol kulübünde antrenör olan H.B.(63), 2021 ve 2022 yıllarında aynı okuldan yaşları 12 ile 15 arasında değişen 6 çocuğa sistematik cinsel tacizde bulundu. Çocukların okuldaki rehber öğretmenine yaşadıklarını anlatmaları üzerine taciz ortaya çıktı. Çocukların ailelerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan antrenör H.B. tutuklandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, H.B. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan iddianame hazırladı. İddianamenin Mersin 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi üzerine H.B. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. 

İddianamede, H.B.’nin çocukların okuluna giderek futbol maçlarını izlediği, bu şekilde iletişim kurduğu ve tanıştıkları belirtildi. İddianamede çocukların, H.B. tarafından çeşitli şekilde cinsel istismara maruz bırakıldıkları, H.B.’nin ise iddiaları reddettiği yer aldı. Savcılık, H.B.’nin ayrı ayrı “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 90 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti. İlk duruşma, Aralık ayında görülmeye başlanacak.