6 kişilik koğuşta 17 kişi kalıyor, bir yatakta 3 kişi yatıyor

6 kişilik koğuşta 17 kişi kalıyor, bir yatakta 3 kişi yatıyor
Yayınlama: 11.04.2020

Salgın tehdidi cezaevlerinin kapısına dayanırken Denizli Kocabaş T Tipi Cezaevi’nde kalan siyasi tutukluların 6 kişilik koğuşta 17 kişinin kaldığı ve bir yatakta 2-3 kişinin yattığı belirtildi.

Yargılandığı davada “örgüt üyeliği” iddiasıyla 22 yıl hapis cezası verilip, 4 yıldır Denizli Kocabaş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mahmut Bağrıyanık, haftalık telefon görüşmesinde aradığı eşi Remziye Bağırıyanık’a yaşadıkları sorunları anlattı. Cezaevi yönetiminin siyasi tutukluların kaldığı iki koğuşu birleştirdiği için 6 kişilik koğuşta 17 kişinin kaldığını aktaran Bağırıyanık, bu yüzden her yatakta 2 ya da 3 kişi yatmak zorunda kaldığını ifade etti.

‘NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ’

Koronavirüse (Kovid-19) salgınına karşı koğuşların dezenfekte edildiğini fakat maske ve eldivenlerin verilmediğini belirten Bağırıyanık, yaşadıkları sorunları şöyle paylaştı: “Şuan koğuşta çok fazla kalabalık olduğumuz için bazen nefes almakta bile zorlanıyoruz. Geçen hafta bazı arkadaşlarımızın şiddetli boğaz ağrısı ve grip şikâyetleri oldu. Doktora gittiklerinde bir ilaç verip gönderiliyor. Biz de o yüzden artık hasta olduğumuzda doktora gitmiyoruz. Yani taleplerimiz karşılanmıyor. Temizlik malzemesi olarak bize sadece küçük bir el jeli tek verdiler. Kısıtlı imkânlarımızla kendimizi hastalıklardan korumaya çalışıyoruz.”

Bağrıyanık, daha büyük bir koğuşa geçmek için dilekçe ile verdikleri cezaevi idaresinin bu taleplerine henüz yanıt vermediğini de kaydetti.

TUTUKLULAR NASIL KORUNACAK?

Virüs salgınına karşı cezaevinde yeterince önlem almak iki koğuşun birleştirilmesine tepki gösteren Remziye Bağırıyanık, Meclis’te görüşmeleri süren ve siyasi tutukluların kapsam dışında bırakıldığı yeni infaz düzenlemesi üzerinde durdu.

Tutuklular arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyen Bağırıyanık, “Yetkililer eşitlik ilkesinden bahsediliyor neden siyasi tutuklular infaz paketi kapsamında devre dışı bırakıldı. Bu ülke temiz ve dürüst insanları istemiyor. Nerede kirli bir zihniyet var dışarıya çıkarma çabasında. Biz bu kirli zihniyeti kabul etmiyoruz. Bu virüs cezaevlerine bir girerse çok sayıda insan yaşamını yitirecek. Dışarıda birçok insan önlem almasına rağmen insan ölümlerinin önüne geçemiyorlar. Dünyanın birçok ülkesinin Başbakanları koronavirüs salgınına yakalanmış. Cezaevindeki siyasi tutuklular kısıtlı imkanlar ile nasıl korunacak? Biz evin içinde bile korunamıyoruz ve bu virüs bir şekilde evimize giriyor. Kötü bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.