7 kurumdan Pınar Selek açıklaması: Karar siyasidir

7 kurumdan Pınar Selek açıklaması: Karar siyasidir
Yayınlama: 27.06.2022

İSTANBUL – Sosyolog Pınar Selek’in beraat kararının bozulmasına karşı açıklama yapan 7 sivil toplum örgütü, kararın siyasi olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

Sosyolog Pınar Selek’in, 1998’de İstanbul Eminönü’nde bulunan Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin hakkında açılan davada verilen beraat kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından bozuldu.  

Selek hakkında Yargıtay’ın verdiği karara ilişkin Ankara 78’liler Meclisi, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Demokrasi İçin Birlik, Deniz Yıldızı Derneği, Düşünce Suçuna Karşı Girişim, Göçmen Kadınlarla Dayanışma Derneği ve Yurttaş Girişimi ortak bir açıklama yayınladı. Yazılı yayınlanan açıklamada Selek’in beraatının Yargıtay tarafından bozulmasının ve tekrar yargılanmasını inanılamayacak bir skandal olduğu belirtildi. Açıklamada kararın siyasi bir karar olduğu vurgusu yapıldı.

KARARIN BOZULMASINA TEPKİ 

AKP-MHP iktidarının eski defterleri açarak ortalığı germeye çalıştığının altının çizildiği açıklamada, “Dosyada 1998 yılındaki patlamanın gaz kaçağından olduğuna ilişkin üç adet bilirkişi raporu bulunmaktadır ve ayrıca, duruşmada sözlü olarak da ifade edilen Polis Olay Yeri İnceleme Raporu bomba olmadığını söylemektedir” denilerek beraat kararının bozulmasına tepki gösterildi. 

‘HUKUK VE AKIL DIŞI’

“Pınar Selek’e bu konuda tek soru sorulmamıştır ve ‘beraber yaptık’ diyen kişi bu ifadeyi işkence altında verdiğini mahkemede açıklayarak beraat etmiştir” denilen açıklamada, kesinleşen beraatin ardından Selek’in beraatinin 24 yıl sonra bozulması, “Hukuk ve akıl dışıdır” denilerek bu durumun işkence olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, “Pınar Selek’in tek suçu baş eğmeyen bir bilim kadını olması, yani mevcut tek adam iktidarının antitezi niteliğinde bir sembol oluşturmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.