80 yaşındaki kanser hastası tutuklu yaşamını yitirdi

80 yaşındaki kanser hastası tutuklu yaşamını yitirdi
Yayınlama: 24.03.2022

Yaklaşık 26 yıldır tutuklu bulunan Abdullah Boran’ın 2 yıl önce kolan kanserine yakalandığı, 7 aydır da hastanenin yoğun bakım ünitesinde kelepçeli halde tedavi gördüğü öğrenildi.

Diyarbakır’da 26 yıla yakın bir süredir tutuklu olan 80 yaşındaki kanser hastası Abdullah Boran, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Boran, dün akşam tedavi gördüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Yakınları, haber verilmesi üzerine Bora’nın cenazesini hastaneden alarak Bismil’e götürdü. Bora’nın cenazesi, kente bağlı Aralık Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedildi. Cenaze törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.  

26 YILDIR TUTUKLUYDU

Boran’ın, 1997 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı ve “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Yaklaşık 26 yıldır tutuklu bulunan Bora’nın 2 yıl önce kolan kanserine yakalandığı ifade edildi. Bora’nın, 7 aydır da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde kelepçeli halde tedavi gördüğü aktarıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.