90’lı yıllarda kaybedilen Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini soruldu

90’lı yıllarda kaybedilen Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini soruldu
Yayınlama: 16.04.2022

Batman’daki kayıp yakınları, 525’inci kez bir araya gelerek, 90’lı yıllarda kaybedilen Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi öncülüğünde düzenlenen “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eylemi için bir toplanan kayıp yakınları, 525’inci kez bir araya gelerek,1990’lı yıllarda yaşanan olaylarda gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için bir araya geldi. Kayıp yakınları, basın açıklamasını Gülistan Caddesi Özgürlük Anıtı önünde gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan İHD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Elçi, bu hafta 14 Nisan 1995 tarihinde Diyarbakır ili Silvan ilçesi Eşme köyünde kaybedilen Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini sormak için toplandıklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Ali İhsan Dağlı 14 Nisan 1995 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Eşme köyünde gözaltına alındı. Dağlı gözaltına alınırken ve gözaltındayken görenler tanıklık yaptı. Hatta  gözaltındayken çekilen  fotoğrafları gazetelerde yayınlandı ama İnsan Hakları Derneği ve ailesinin tüm girişimleri sonuçsuz kaldı. Devletin “BİZ ALMADIK, BİZDE YOK” cevabı hiç değişmedi” dedi.

Bugüne kadar bilinen faillere ulaşma ve yargılanmalarını sağlama konusunda devlet hiçbir şey yapmadığını belirten Elçi, “Tüm kayıp vakalarında olduğu gibi devlet, Ali İhsan Dağlı’yı kaybedenleri de korudu. Bizler haftalardır alanlardan yetkililere sesleniyoruz. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklama 5 dakikalık oturumun ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.