ABD ve QSD arasında sınırda ortak tatbikat

ABD ve QSD arasında sınırda ortak tatbikat
Yayınlama: 08.09.2022

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri (QSD), Türkiye-Irak-Suriye sınırındaki Derik’te ilk kez ortak askeri tatbikat yaptı.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yeni bir askeri operasyondan söz ettiği bir dönemde, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ortak bir askeri tatbikat düzenledi.

Koalsiyon ve QSD’nin Suriye-Türkiye-Irak sınırına çok yakın bir noktada Derik’e bağlı Taqil Baqil köyünde yapılan tatbikatının bir ilk olduğu, tarafların ilk kez bölgede ortak tatbikat yaptığı vurgulandı. 

Koalisyon’un resmi Twitter hesabından da tatbikattan görseller paylaşıldı.

ABD askerleri ile QSD’lilerin katıldığı tatbikatta, RPG füzeleri, zırhlı araçlar ve ABD’ye ait keşif uçakları kullanıldı.

Koalisyon açıklamasında “Derik’te bir ortak askeri tatbikat gerçekleştirdik. IŞİD’i yenme misyonumuza, barışı ve bölgesel istikrarı desteklemeye bağlı kalmaya devam ediyoruz.” dedi.

QSD VE KOALİSYON DAHA ÖNCE DE ORTAK ASKERİ TATBİKAT YAPTI

QSD de açıklamasında tatbikatın, uyuyan IŞİD hücrelerine karşı işbirliğini güçlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti.

QSD ve koalisyon daha önce Der Zor’da ortak askeri tatbikatlar yapmıştı. Toplamda taraflar 3 ortak askeri tatbikat gerçekleştirmişti.

ABD öncülüğündeki koalisyon ile QSD ayrıca IŞİD’e karşı bölgede ortak devriye görevleri de icra ediyor.