Açlık grevindeki tutuklulara tuz ve şeker verilmiyor

Açlık grevindeki tutuklulara tuz ve şeker verilmiyor
Yayınlama: 20.04.2022

İslahiye T Tipi Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı açlık grevinde olan tutuklulara tuz, şeker ve limon gibi ihtiyaçları verilmiyor. 

Antep İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutukluların hak ihlallerine karşı başlattığı açlık grevi devam ediyor. Tutuklulardan İlhami İşçi, Uğur Ürün, Zennar Demir ve Rojhilatlı Hiccet Umui’nin 15’inci, Reşit Dayan ve Uğur Uyar’ın 10’uncu ve Ümit Özen’in ise 7’nci gününe girdi.

ASKERİ SAYIM DAYATMASI

Avukatları aracılığıyla geçtiğimiz günlerde İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi’ne başvuran tutukluların aktardığı hak ihlalleri şu şekilde: “Cezaevi girişinde zorla çıplak arandık. Günlük sayımlarda ayakta askeri düzen şeklinde sesli komut ile sayıma maruz kalıyoruz. Telefon ve görüşme yerlerine gidiş-geliş sırasında askeri sıra şeklinde yürütülüyoruz. Günlük sayım askeri düzende gerçekleştirmediğimiz taktirde fiziki şiddete maruz kalıyoruz. Diğer cezaevlerinde olan çeşitli sıkıntı ve hak ihlali tutulduğumuz cezaevinde daha fazla.”

ŞEKER,TUZ VERİLMİYOR

Dün cezaevini ziyaret eden İHD Antep Şube Başkanı Sinan Taştekin, tutuklulara yeteri kadar şeker, tuz, limon gibi zaruri takviyeler verilmediği için eylemin “ölüm orucu” şeklinde devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Antep Temsilciliği’nin de cezaevinde tutuklu ve cezaevi yönetimini ziyaret edecekleri belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.