Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar’a ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü’

Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar’a ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü’
Yayınlama: 03.03.2022

Diyarbakır Tabip Odası’nın her yıl düzenli olarak verdiği ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü, bu yıl Urfa Adliyesi önünde adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar’a takdim edilecek.

Diyarbakır Tabip Odası (DTO), 1995 yılından itibaren her yıl düzenli olarak “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü” veriyor. 2020 yılında sanatçı Kadir İnanır ve Barış Anneleri’ne, 2021’de ise insan hakları alanında verdiği mücadele ile bilinen avukat Eren Keskin’e verilen ödülün bu yıl verileceği isim belli oldu.

Diyarbakır Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi’ 2022 yılı ödülünün Emine Şenyaşar’a verileceğini açıkladı. Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından Emine Şenyaşar’ın eşi ve iki oğlu katledilmişti. Bunun üzerine Urfa Adliyesi önünde Mart 2021’den beridir ‘Adalet Nöbeti’ eylemi başlatan Emine Şenyaşar, mücadelesini sürdürüyor.

1990’LI YILLARDAN BU YANA ÖDÜL VERİLİYOR

Diyarbakır Tabip Odası’nın düzenli olarak verdiği ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü’ ile ilgili bilgi veren Turan, “Barış ve Demokrasi mücadelesini yürütenleri bir araya getirmek üzere Diyarbakır Tabip Odası tarafından 1990’lı yılların savaş ortamında 14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödülü verilmeye başlandı. Toplumu ötekileştiren-kutuplaştıran söylemlerin öne çıkarıldığı günümüzde barış, bu coğrafyada yaşayan halklar için, hiç bu kadar hayati olmadı. Dostluk, günümüzde insanların bireyselleştirildiği, birbirine ve topluma karşı duyarsızlaştırılıp yabancılaştırıldığı bir dönemde, barış kadar hayati değer olmuştur. Ve demokrasi, bugün için yargının siyasallaştırıldığı, otoriterleşmenin yukarıdan aşağıya örgütlendiği bir dönemde en çok mücadele edilmesi gereken bir değerdir” dedi.

ÖDÜL 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİNDE VERİLECEK

Bu yılki Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü’nü Emine Şenyaşar’a verileceğini belirten Turan, şunları söyledi: “Aday kişi ve kurumlar içerisinden daha ayrıntılı gerekçelerini kararı veren ödül belirleme jürisi tarafından 12 Mart 2022 tarihinde yapılacak tören sırasında açıklanacağı bu yılki ödülün; her türlü baskılara, müdahalelere, gözaltılara, soruşturma açılmalara, kötü hava koşullarına rağmen kararlı bir şekilde Adalet Nöbetini sürdüren, benzersiz sivil itaatsizlik eylemiyle Türkiye’deki adaletsizliği teşhir eden, adalet arayışının sembolü olan, adaleti tesis etmekle yetkili olanların körlüğü ve sağırlığını adalet talebini sokağa taşıyarak hepimize gösteren Emine Şenyaşar’a verilmesini uygun görmüştür. Kararlı ve barışçıl eylemleriyle cezasızlık politikalarına karşı çıkan Emine Şenyaşar’ın bu haklı adalet mücadelesinde yanında olduğumuzu, yalnız olmadığını yeniliyor, Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü vermekten onur duyuyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törenle verilecek olan ödülün eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi ve adalet mücadelesi yürütenleri daha fazla cesaretlendirmesini umuyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.