AFP ve Reuters PKK’nin İstiklal’deki saldırıyla ilişkilerinin olmadığı açıklamasını duyurdu

AFP ve Reuters PKK’nin İstiklal’deki saldırıyla ilişkilerinin olmadığı açıklamasını duyurdu
Yayınlama: 14.11.2022

Fransız haber ajansı AFP ve İngiliz haber ajansı Reuters, “PKK’nin İstiklal Caddesi saldırısıyla bağlantısı olmadığına” dair açıklamasını son dakika olarak duyurdu.

Yabancı haber ajansları, PKK’nin İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ve altı kişinin ölümüne yol açan saldırıyla “bağlantıları olmadığına” dair açıklamasını aktardı.

AFP ve Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu açıklamada, ‘örgütün sivilleri hedef alan eylemleri kabul etmediği’ belirtildi.

Söz konusu, HSM Karargah Komutanlığı açıklamasında, “Öncelikle 13 Kasım günü İstanbul’da yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz. Bu olayla ilişkimizin olmadığı, doğrudan sivilleri hedeflemeyeceğimizi ve sivilleri hedefleyen eylemleri kabul etmediğimizi halkımız ve demokratik kamuoyu yakından bilmektedir” ifadeleri yer aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise, saldırının failinin Afrin’den Türkiye’ye giren Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğunu ve Küçükçekmece’de yakalandığını duyurmuştu. Emniyetin açıklamasında “Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir” ifadeleri yer aldı.