Ahmet Türk: İhanete karşı çıkmalıyız

Ahmet Türk: İhanete karşı çıkmalıyız
Yayınlama: 23.04.2022

MARDİN – Katıldığı iftar programında konuşan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesindeki operasyonlarında KDP’nin rolünü “ihanet” olarak değerlendirerek, “Her yerde bu ihanete karşı çıkmalıyız” çağrısı yaptı.

Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYADER) Mardin Şubesi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kızıltepe İlçe Örgütü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi. HDP Sözcüsü Ebru Günay ile Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün yanı sıra programa yüzlerce kişi katıldı.

‘DİRENİŞ İLE ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR’

İftar öncesi gelenlere hitaben konuşan Ahmet Türk, kutsal bir ayın içinde olunmasına rağmen Kürt halkı üzerinde ağır bir saldırı olduğunu söyledi. Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile birlikte sürdürdüğü saldırılara dikkat çeken Türk, “Bugün Güney’de, Rojava’da ve Kuzey’de Kürt halkı büyük bir zulüm, büyük bir saldırı yaşanıyor. İyi biliyoruz ki; cezaevlerinde tecrit siyaseti yürütülüyor. Bugün hasta tutukluların cezaevlerinde ölmeleri isteniyor. Siyasi partimiz üzerinde, tüm örgütlerimiz üzerinde büyük bir saldırı devam ediyor” dedi. Türk, saldırıların ancak direniş büyümesinin önüne geçilebileceğine vurgu yaptı.

‘HALKINA İHANET EDEN HESAP VERECEK’

Türk, “Gün birlik günüdür. Gün Kürt halkının birbiriyle kardeş olmasının günüdür. İstemiyoruz, eskisi gibi Kürtlerin arasına ihanet girsin” diye konuştu. Federe Kürdistan Bölgesi’nde devam eden saldırılarda KDP’nin tavrına değinen Türk, “Bugün biz bu ihaneti görüyoruz. Kim ki; kendi halkına ihanet eder o gün gelir bunun hesabını verecektir. O nedenle ben herkese şunu söylemek istiyorum. Kürt halkının birliğinin önüne çıkmayın. Karşısında durmayın. İyi biliyoruz ki; Güney halkı da Güney’in siyaseti de bugün bu saldırılara karşıdır. KDP’nin ihanetine karşıdırlar. Bu nedenle her yerde bu ihanete karşı çıkmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program iftar yemeğinin verilmesi ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.