Ahmet Türk, Semra Güzel’in kötü muameleye maruz kalması hakkında, ‘Tamamen çürümüş, hukuktan, insanlıktan çıkmış bir anlayış ile karşı karşıyayız’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 Eylül’de gözaltına alındı.

Gözaltında olduğu sırada sağlık kontrolüne götürülürken, kötü muameleye maruz kalan Güzel’in ters kelepçeli ve başının zorla öne eğdirilmek istendiği anların görüntüleri İçişleri Bakanlığı ve emniyet tarafından servis edildi. Ardından Güzel, sevk edildiği İstanbul Adliyesi’nden SEGBİS yoluyla bağlandığı Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

‘TÜRKİYE’DEKİ YÖNETİMİN SORUNLARI ŞİDDETLE ÇÖZMEK İSTEYEN YAPIDA OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ’

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Güzel’in tutuklanması ve kamuoyunda yoğun tepki çeken görüntülerinin servis edilmesine dair değerlendirmede bulundu. Türkiye’de hukukun olmadığını çok açık şekilde gördüklerini belirten Türk, “Semra olayla ilgili dokunulmazlığı kaldırılmış ama milletvekilliği halen devam eden bir arkadaşımız. Yani milletvekili sıfatı var. Ama buna rağmen gözaltına alınması, tutuklanması, gözaltına alınırken, işkence yapılması, hakaretler yağdırılması Türkiye’deki yönetimin ne kadar hukuksuz, adaletsiz ve şiddetle sorunları çözmek isteyen bir yapıda olduğunu açıkça gösteriyor” dedi. 

‘KÜRT DÜŞMANLIĞININ GÖSTERGESİDİR’

Halkın bu muameleye karşı büyük bir öfke ve tepki içinde olduğunu ifade eden Türk, “Özellikle götürülürken, başını eğmeye çalışmaları, sanki bir suç işlemiş gibi, bir pişmanlık duyuyormuş gibi bir görüntü verdirmeye çalışmaları, yahut devlete teslim olmuş gibi bir görüntü vermeye çalışmaları gerçekten herkes açısından çok rahatsız edici, gerçekten kınanacak bir durumdur. Şimdi devlet yapısının ya da bu hükümetin, bu iktidarın hem Kürt düşmanlığı çok açık şekilde ortaya çıkıyor hem de parlamentoda halen yeri olan, parlamentoda olan bir insana ne kadar hukuksuz, adaletsiz bir tutum gösterdiklerinin açık göstergesidir” diye konuştu. 

‘ÇÜRÜMÜŞ BİR ANLAYIŞ’

Türkiye’deki hukuksuzluk, adaletsizliğin boyutunu anlatmanın bile çok zor olduğunu söyleyen Türk, “Yani tamamen çürümüş, tamamen hukuktan, insanlıktan çıkmış bir anlayış ile karşı karşıyayız. Tabii ki, biz bunun bilincinde olarak bu anlayışı yıkmaya yönelik her türlü çabanın ve ortak bir mücadelenin içinde olmalıyız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (MA)