Aile meclisinde ölüm kararı: Boşanan kadına ailesi ve eski eşi suikast düzenledi

Aile meclisinde ölüm kararı: Boşanan kadına ailesi ve eski eşi suikast düzenledi
Yayınlama: 20.06.2022

İlişkisi ailesi tarafından onaylanmayan kadın, ailesinin planlaması ve azmettirmesiyle, eski eşi ve çarşaf giyerek kimliğini gizlemek isteyen bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Adana’da 28 yaşındaki Hilal Şahin, boşanmak istediği eşinden ayrılarak Yusuf Gença’nın yanına yerleşti ve eşi A. U.’dan boşandı. Durumu kabul etmeyen kadının ailesi ‘infaz kararı’ alarak eski eşi de planlarına dahil etti. Eski eş, siyah çarşaf giyerek gelen 17 yaşındaki A.D ile Gença ve Şahin’e silahlı saldırı düzenledi. Şahin ağır yaralanırken Gença yaşamını yitirdi. 

Olay, 9 Haziran gecesi Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’nde meydana geldi. Biri kara çarşaflı diğeri şapkalı iki şüpheli, üç katlı binanın ikinci katında oturan Yusuf Gença’nın evinin önüne geldi. Evin zilini çalan şüpheliler, kapıyı açan Gença ile birlikte yaşadığı Hilal Şahin’e tabancayla peş peşe ateş edip, olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, Gença’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Göğüs bölgesine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Hilal Şahin ise Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından cenazesi alınan Gença toprağa verildi, Şahin’in ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

AİLEDEN NİKAH BASKISI

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, Hilal Şahin’in anlaşmazlık yaşadığı eşi A.U’yu iki yıl önce terk ederek Yusuf Gença’nın yanına taşındığını, daha sonra boşandığını tespit etti. Ekipler ayrıca Hilal Şahin’e ailesinin Yusuf Gença’dan ayrılması ya da nikah kıyması yönünde baskı yaptığını belirledi. Şahin’in eski eşi A.U. ile ağabeyi Ş.Ş’nin arkadaşı A.D.’nin silahlı saldırıyı düzenlediği ortaya çıktı. Hilal Şahin’in ailesinin ise silahlı saldırıyı azmettirdiği belirlendi.

AİLE MECLİSİNDE ÖLÜM KARARI

Ekipler, Hilal Şahin’in eski eşi A.U, babası H.Ş, kardeşleri Ş, O.C. ve A, annesi E.Ş, kuzeni M.S. ile onun eşi M.S.S. ve A.D’yi eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Silahlı saldırının detayları da emniyetteki çapraz sorgu ile ortaya çıktı. Baba H.Ş, kardeşi M.Ş. ve oğlu Ş.Ş, eski damatları A.U’yu eve çağırarak cinayeti planladıkları belirledi.

ÇARŞAF GİYEREK KİMLİĞİNİ GİZLEMEK İSTEDİ

Olay günü Hilal Şahin’in yaşadığı mahalleye gelen kuzeni M.S.S. ile eşi M.S’nin çevrede gözcülük yaptığı belirlendi. Amca M.Ş’nin ise kara çarşaf giyen A.U. ile şapka takan A.D.’yi otomobille eve yakın parka getirdiği tespit edildi. M.Ş’den tabancaları alan A.U ile A.D.’nin dikkat çekmemek için kol kola girip, aile rolü yapara sokakta yürüdükleri sonrasında da Yusuf Gença’nın evine gittikleri tespit edildi. Bu anlar, başka evin güvenlik kamerasına yansıdı.

‘BABASI VURMAMI İSTEDİ’

Şüpheli A.D.’nin, kapıyı açan Gença’yı vurmak için tetiğe bastığı ancak silahın ateş almadığı belirlendi. Sonrasında A.U’nun, Gença’yı başına 3 el ateş ederek öldürdüğü, silah seslerine uyanıp kapıya gelen eski eşine ise iki el ateş ettikten sonra mermisinin bittiği saptandı. Evden koşarak çıkan şüphelilerin, M.Ş’nin otomobiline binerek olay yerinden kaçtıkları öğrenildi. A.U, ifadesinde, “Ben değil; yanımdaki A.D. ateş etti. Kayınpederim, nikahsız yaşadığı için eski eşimi vurmamı istedi” dedi. Diğer şüpheli A.D. ise silahı A.U’nun ateşlediğini öne sürdü.

DÖRT TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.U, A.D., H.Ş. ile Ş.Ş, çıkarıldığı hakimlikçe ‘töre saikiyle planlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, diğer beş şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli M.Ş’yi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.