AK Partili başkan torpili savundu: Beş kişi için adam mı vuralım?

AK Partili başkan torpili savundu: Beş kişi için adam mı vuralım?
Yayınlama: 29.09.2021

Belediyeye işçi alımında torpil yapıldığı yönündeki iddiaları doğrulayan AK Partili Palu Belediye Başkanı Yıldırım, “Beş kişi için adam mı vuralım?” ifadelerini kullandı.

AK Partili Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, belediyeye işçi alımında torpil yapıldığı yönündeki iddiaları doğruladı. İşe alınacak beş kişinin önceden belirlendiğini kabul eden ve söz konusu kişilerin ‘kendisine ve meclis üyelerine yakın isimler’ olduğunu söyleyen Yıldırım, “Evet iddialar doğru. Biz 5 kişinin ismini verdik, bu isimler de bize yakın isimlerdir” dedi. 

Elazığ’da yayınlanan Günışığı gazetesine konuşan Palu Belediye Başkanı Yıldırım, ‘mevzuata aykırı bir durum olmadığını’ savunarak şöyle konuştu: “Mevzuata aykırı bir durum da yoktur.  Biz gerekli olan her yerden izin aldık.  Vatandaşların gösterdiği tepkileri boş olarak değerlendiriyorum.  Kimsenin ağzını tutacak halimiz de yok… İsteyen istediğini söylesin. Beş kişi için adam mı vuralım? Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe alıyoruz, çok mu görüyorlar?” 

‘BAŞVURU YAPMAYIN, ALINACAK İSİMLER BELLİ’

Günışığı gazetesinin, ‘AK Parti’ye yakın bir kaynaktan’ elde edildiğini aktardığı iddialarda ise şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlar,  başvuru yapmak için Palu Belediyesi’ne gittiklerinde, belediye yetkilileri vatandaşlara; ‘boşuna başvuru yapmayın, alınacak isimler belli…’ demişler. Bu durum Palu’da, çok ciddi bir rahatsızlığa neden oldu. Palu Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri’nin vereceği isimler işe alınacak.

‘GÖSTERMELİK MÜLAKAT YAPILACAK’

Göstermelik bir mülakat yapılacak. Alınacak isimlerin önceden belli olduğu bu mülakatta, bu isimlerin dışındakiler, sadece konu mankeni olacaklar.  Özellikle gençlerden, ortaya konan bu hukuksuzluğa ciddi bir tepki var.  Belediye Başkanı Bekir Yıldırım bile;  ‘alınacak isimler belli  boşuna müracaatta bulunmayın’ demiş.  

AK Parti Palu İlçe Başkanı ile yaptığımız görüşmede, ilçe başkanı yaşanan hukuksuzluğu, il başkanına bildirdiğini ifade ederek; ‘ İl başkanı ilgilenmiyorsa ben ne yapayım? Benim elimde bu hukuksuzluğu engelleyecek bir yetki yok…’ dedi. AK Parti olarak, bir taraftan hak, adalet diyoruz. Diğer yandan da, hukuksuz bir şekilde işçi alımı yapıyoruz. Gerçek bir sınav yapılsa ve liyakatli olanlar alınsa ve adil bir işe alım olsa daha iyi olmaz mıydı?”

Duvar

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.