AKP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binası önünde toplanıp, “392’yi tatlı tatlı yediler!” pankartı açtı.

90 kilo baklava dağıtan grup adına açıklama yapan İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, “Son meclis toplantılarında ve medyada geçtiği gibi kilosu 392 Türk Lirasına baklava alınmış. Biz İstanbul’da aradık, taradık; kilosu 392 Türk Lirası baklava bulamadık. Tabii kilosu 392 lira olmasa da baklava dağıtalım istedik. Bir israf olduğunu düşünüyoruz. Gençler olarak bu israfında tamamen karşısındayız. Seçimlerden önce ‘İBB’de israf var. İsrafı bitireceğiz’ diyenlerin hatta bundan dolayı dikey bahçeleri sökenlerin, kilosu 392 liradan baklava almasını milletin takdirine bırakıyorum” dedi.

İBB Başkanlığı Meclis Denetim Komisyonu 2020 Yılı Denetim Raporu’nda, İBB’nin ,kuruluşu İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin(İETT) harcamalarıyla ilişkin, 1 kilo tatlının 392.70 liraya alındığına dair tutanaklar olduğu ortaya çıkmıştı.

AKP DÖNEMİNDE YAPILAN İSRAFLAR SERGİLENMİŞTİ

İBB Başkanı İmamoğlu, göreve başladığı dönemde AKP dönemindeki israfı açıklamış, Yenikapı’daki miting alanına AKP döneminde ihtiyaç fazlası olarak kiralanan yüzlerce aracı sergilemişti.

İmamoğlu ayrıca başkan için tahsis edilmiş 18 makam odası olduğunu açıklamış ve “Belediye başkanı olarak, benim şahsıma, yanılmıyorsam 17-18 tane makam odası tespit edilmiş. Bir tasarruf da orada yapacağım. Bu, israf ve tasarruf konusu, bizim hayat felsefemiz olmak zorunda” demişti.

Ayrıca, AKP iktidarı döneminde belgelerle ortaya konulan yolsuzluklar, araç geçme garantili köprü ihaleleri, hasta sayısı garantili şehir hastaneleri yapılmış, son olarak “128 milyar dolar nerede?” sorusu gündeme gelmişti.
Kaynak: Artı Gerçek