AKP, sosyal medyada tepki çeken ‘yangın’ paylaşımını sildi

AKP, sosyal medyada tepki çeken ‘yangın’ paylaşımını sildi
Yayınlama: 02.08.2021

AKP’nin Kılıçdaroğlu’nu etiketleyerek Katar’dan orman yangınları için arama kurtarma ekiplerini göndereceğine ilişkin yaptığı paylaşım tepki çekti. AKP kısa süre sonra paylaşımı sildi.

Türkiye, yurt genelindeki birçok noktada meydana gelen yangınlarla evlerini, yaşam alanlarını terk etmek ve yok oluşunu izlemek zorunda kalırken, AKP hükümetinin yetersiz olan müdahaleleri ise gündemin en çok tartışılan gündem maddesi oldu. Orman Bakanı Bekir Pakdemirli da yangınlar sürerken envanterde yangın söndürme uçağı olmadığını belirtip krizin ortasında ihaleye çıkacaklarını açıklaması yaparken, AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım da büyük tepki topladı.

Türkiye’de süren yangınlar için Katar’dan arama ve kurtama ekipleri gönderileceğini paylaşan AKP İstanbul İl Başkanlığı, “Katarlı itfaiyeciler Türkiye’de sınavsız yangın söndürecekmiş @kilicdarogluk” diye yazarak CHP liderini etiketledi. Söz konusu paylaşım sosyal medyada yurttaşların tepkisini çekti.

CHP’DEN CEVAP: YİTİP GİDEN CANLARDAN UTANIN, BECERİKSİZLER!

Cumhuriyet Halk Partisi ise AKP’nin paylaşımına yanıt vererek “Ülke yandı, Ak Parti #Kataristan savunmasında. Yitip giden canlardan, kavrulan memleketimizden utanın, beceriksizler!” ifadelerini kullandı.  

TEPKİ ÇEKİNCE AKP KISA SÜRE SONRA PAYLAŞIMI SİLDİ

AKP İstanbul İl Başkanlığı, paylaşımı, sosyal medyada yurttaşlardan ve CHP’den tepki görmesi sonrası kısa süre sonra sildi.

‘SINAVSIZ’ VURGUSUNUN NEDENİ

Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanı’nda Eğitim ve İşbirliği” protokolü imzalanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı anlaşmaya göre Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi almasının önü açılmıştı. Protokolde bu eğitimlere kabul için sınav şartı olmazken, başta CHP olmak üzere muhalefet ve çok sayıda yurttaş bu adıma tepki göstermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Türkiye ile Katar arasında imzalanan protokole ilişkin “Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.