Eski AKP Batman İl Başkan Yardımcısı ve milletvekili aday adayı Adile Gürbüz, Batman Belediyesi’ne sınavsız girip Kültür Merkezi Müdürü olan eşi Metin Gürbüz’ü savundu: Kayırma yok, çok sevilir.

Bir dönem AKP Batman İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Adile Gürbüz’ün eşi Metin Gürbüz, Batman Belediyesi’nde sınavsız işe girdi. Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden belediyeye geçiş yapıp hemen ardından Kültür Merkezi Müdürü olarak atanan Metin Gürbüz’le ilgili ‘torpil’ iddiaları ortaya atıldı. Batman Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Batman Valisi Hulusi Şahin ididalara ilgili açıklama yapmadı. 

Adile Gürbüz ise Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’e yaptığı açıklamada ortada bir siyasi kayırmanın olmadığını söyleyerek eşinin çok sevilen ve çevresi geniş biri olduğunu ileri sürdü. Adile Gürbüz atama işleminin nasıl geliştiğini şu sözlerle anlattı: 

“Eşim özel okulda müdürdü. 6-7 ay önce belediyeye açıktan atandı. Torpil kesinlikle söz konusu değil. Herhangi bir siyasi adam kayırma değil. Eşim Batman’da hem tanınır hem de sevilir. Çevresi çok geniş biridir. İşini de gayet başarıyla yerine getirmektedir.”