AKP’li başkan çalışanların sanal hesaplarını takibe aldırdı

AKP’li başkan çalışanların sanal hesaplarını takibe aldırdı
Yayınlama: 02.04.2022

Bağlar Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun, personelin belediyenin sanal medya hesaplarını takip etmesi ve yaptıkları çalışmaları kişisel hesaplarından paylaşmaları konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 71 oranında oy alan HDP’li Zeyyat Ceylan’ın KHK’li olmasını gerekçe göstererek mazbatasını vermemesi üzerine Bağlar Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturan AKP’li Hüseyin Beyoğlu, bu kez belediye personeline yönelik sanal medya baskısı ile gündemde.

Beyoğlu’nun personelin belediyenin sanal medya hesaplarını takip etmeleri ve tüm paylaşımlarını beğenmesi için talimat verdiği öne sürüldü.

PERSONEL GÖREVLENDİRDİ

Bir belediye çalışanın aktardığı bilgilere göre, Beyoğlu’nun talimatı doğrultusunda çalışanların sanal medya hesaplarını takip etmek üzere Bilgi İşlem Bölümü’nde görevli bir personel görevlendirildi. Bu personelin, sanal medya hesaplarını sürekli kontrol ettiği çalışanların belediyenin resmi hesabını takip edip etmedikleri, yapılan paylaşımları beğenip beğenmediği ya da kendi takipçileri ile paylaşıp paylaşmadığı konusunda Beyoğlu’na rapor verdiği belirtildi.

YAPTIRIM UYGULANACAĞI KORKUSU YAYILDI

Atılan bu adım birlikte belediyenin hesabını takip etmeyip, yapılan paylaşımlara etkileşim vermeyen çalışanlar hakkında yaptırım kararı alınacağı şeklinde alttan alta bir korku da oluşturuldu.

Başkan Beyoğlu’nun belediyenin çalışmalarını görünür kılmak için bazı yaygın ve yerel basın kuruluşlarına büyük meblağlarda paralar aktardığı yönünde kimi iddialar da söz konusu.

Aktarılan paraların karşılığı olarak söz konusu bu yayınların başkan Beyoğlu ve belediyenin propagandasının yapıldığı haberler servis etmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.