ŞIRNAK – Uludere’de bir çocuğa tecavüz eden AKP’li Uzungeçit Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız’ın yakın koruması ile 5 kişi hakkında “cinsel istismar,” “tehdit”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “fuhuş” ve “taciz” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.  

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 15 yaşındaki S.A.’ya 4 yıl boyunca sistematik bir şekilde tecavüz eden ve aralarında AKP’li Uzungeçit Belde Belediyesi Cemil Yıldız’ın yakın korumasıyla korucuların da olduğu 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı. 27 Kasım 2021’de S.A.’nın bir akrabasına sistematik tecavüzü anlatmasıyla ortaya çıkan olaya dair iddianame, Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

SUÇLAMALAR

İddianamede, S.A.’nın yanında kaldığı ve şu an Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan üvey anne B.A.’nın “fuhuş yaptırma” ve “tehdit” suçlamasıyla cezalandırılması talep edildi. Yine şu an tutuklu bulunan AKP’li Uzungeçit Belde Belediye Başkanı Cemil Yıldız’ın yakın koruması olan korucu Cengiz Aydemir ile Sami Yıldız’a, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “nitelikli cinsel istismar” ve “tehdit” suçlamaları yöneltildi. İddianamede, Metehan Bayram’a “basit cinsel taciz” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”; S.A.’nın yengesi Z. Y.’ye “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “cinsel istismara yardım etme”; Onur Yıldız’a da “cinsel taciz” suçlamaları yöneltildi. 

HTS KAYITLARI İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ

İddianamede, faillerin ifadelerine yer verildi. İfadelerinde suçlamaları reddeden failler, yaşananların “iftira” olduğunu ileri sürdü. Failler, savunmalarında birbirlerini tanımadıklarını ileri sürdü. Ancak ortaya çıkan HTS kayıtlarından birbirleriyle sık sık görüştükleri ortaya çıktı. Üvey anne B.A. ile Cengiz Aydemir ve Sami Yıldız arasındaki telefon trafiği bilirkişi raporlarına da yansıdı. Söz konusu üçlünün kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında uzun süre birbirleriyle konuştukları tespit edildi.

DELİLLER UYUŞUYOR

İddianamede, çocuğun verdiği ifadelerle delillerin birbirine uyuştuğu ve faillerin suçu gizlemeye çalıştığı belirtildi. İddianamede, çocuk ve failler arasında herhangi bir husumetin olmadığı için çocuğun iftira atmasını gerektirecek bir sebebin bulunmadığını da vurgulandı.  

DURUŞMA 5 EYLÜL’DE

Davanın ilk duruşması 5 Eylül’de görülecek.