AKP’li belediye 10 kişilik heyeti ağırlamak için 1,7 milyon TL harcayacak

AKP’li belediye 10 kişilik heyeti ağırlamak için 1,7 milyon TL harcayacak
Yayınlama: 16.04.2022

Antep Büyükşehir Belediyesi, yurtdışından gelecek 10 kişilik heyetin ağırlanması için özel bir şirketle yaklaşık 1,7 milyon TL’lik anlaşma yaptı.

Antep Büyükşehir Belediyesi Çin, İspanya ve Bosna Hersek’ten gelecek 10 kişilik heyet için kesenin ağzını açtı. Yurttaşa ekmeği 1 TL ucuz almaları için kupon dağıtan belediye “Kentin ulusal ve uluslararası tanıtımı” için gelecek olan heyetin beş ya da dört yıldızlı otellerde konaklaması ile uçak biletlerini de içeren hizmet alımı için 1 milyon 692 bin TL’lik anlaşma yaptı. İhaleye rakipsiz gelen GAP Organizasyon Hizmetleri isimli şirket ile belediye arasında 1 milyon 692 bin 200 TL’lik sözleşme imzalandı.

PROJE İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK ETKİNLİKLER

Bir Gün’de yer alan habere göre AKP’li belediyenin, “Kentin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtımına katkı sağlamak” gerekçesiyle yaptığı hizmet alım işinin ihalesi 1 Şubat’ta gerçekleştirildi. Kamu ihalelerine katılımı kısıtladığı ve rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye yalnızca bir şirket teklif verdi. İdare ile ihalede rakipsiz olan GAP Organizasyon Hizmetleri isimli şirket arasında 1 milyon 692 bin 200 TL’lik sözleşme imzalandı.

Proje için 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerin bazıları, “Söyleşi, atölye, kongre ve seminer” olarak sıralandı. Kentteki uzun ekmek kuyruklarını akıllara getiren zengin ikram listesindeki bazı yiyecekler ise şöyle:

“Öğle yemeği, birinci sınıf restoranda yöresel kebap (kuşbaşı, kıyma, tavuk kebap, beyti vb.) ya da yöresel yemek (yuvarlama vb.), tatlı (kadayıf veya baklava)… Akşam yemeği, birinci sınıf restoranda ara sıcak (lahmacun, içli köfte ya da çiğ köfte), ana yemek (yöresel kebap; kuşbaşı, kıyma, tavuk kebap vs.)…”

UÇAK BİLETLERİ

Organizasyonlara katılan ve turizmcilerden oluşan ekiplerin ulaşım ve konaklama masraflarını da belediye karşılayacak. Ulaşım için bilet talep edilen yurtdışı rotaları ihalenin teknik şartnamesinde, “Gaziantep-Tokyo, Gaziantep-İspanya, Gaziantep-Londra, Gaziantep-Bahreyn” olarak belirtildi.

İdare, organizasyon için kente il ve ülke dışından gelecek konukların konaklaması için ise şu programı hazırladı:

•4 yıldızlı otelde, en az 3 kişi 5 gece, tek kişilik odada (en az 15 adet geceleme),

•4 yıldızlı otelde, en az 4 kişi 3 gece, tek kişilik odada (en az 12 adet geceleme).

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.