AKP’li Tatvan belediyesinden, AKP’li gençlik kolları başkanına her ay maaş gibi ödeme

AKP’li Tatvan belediyesinden, AKP’li gençlik kolları başkanına her ay maaş gibi ödeme
Yayınlama: 02.04.2022

Tatvan’da AKP Gençlik Kollar Başkanı Murat Eren’in AKP’li Tatvan Belediyesinde girişi olmadan ve çalışmadan maaş gibi her ay para aldığı ortaya çıktı.

Bitlis News’ten Sinan Aygül’ün haberine göre, Tatvan AKP Gençlik Kollar Başkanı Murat Eren’in AKP’li Tatvan Belediyesinde girişi olmadan ve çalışmadan maaş gibi her ay para aldığı ortaya çıktı.

Konu basına yansımadan hemen önce Eren’in alelacele istifası istendi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinin AKP’li belediyesi tarafından AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’e belediyede çalışmamasına ve girişi olmamasına rağmen her ay düzenli ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Eren’e belediyenin farklı birimleri üzerinden adına düzenlenen “Harcama Pusulaları” ile ilansız ihale usulüyle “Hizmet Alımı” adı altında, yapılmayan işler yapılmış gibi gösterilerek düzenli ödemeler yapılmış.

AKP Tatvan İlçe Gençlik Kolları Başkanı olan Murat Eren’in Ekim 2021’de aldığı 3 bin 370 liralık ödemenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen harcama pusulası ile miktarı itibariyle ilan gerektirmediği için ilana çıkılmadan verilen doğrudan ihale ile ödenmiş. İhale belgelerinde ilgili müdürlüklerin ve Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen’in imzası bulunuyor.

“DURMAK YOK YOLA DEVAM”

İddiaya göre AKP Gençlik Kolları Başkanının AKP’li belediyeden usulsüz ödeme aldığının belgelerinin basına yansıyacağının duyulmasından hemen sonra Murat Eren’in istifası istendi.

Eren önceki gün geç saatlerde istifasını açıkladı.

Eren istifa açıklamasında “Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığımız ile yapılan istişareler neticesinde almış oldukları karar gereği yaklaşık 2 yıldır büyük bir onur, gurur ve şerefle yürüttüğüm Ak Parti Tatvan Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak davamıza her türlü sıfattan bağımsız olarak başlayan sevdamız ilelebet sürecektir. Asıl olan davamızdır, sıfatlar geçicidir, durmak yok yola devam.” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili görüş almak için ulaştığımız Tatvan Belediyesi yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.