AKP’li Yediyıldız: ‘Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşıyıp ayakkabısını elimizle yalamamız lazım’

AKP’li Yediyıldız: ‘Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşıyıp ayakkabısını elimizle yalamamız lazım’
Yayınlama: 23.01.2023

AKP Ordu Milletvekili Op. Dr. Şenel Yediyıldız’ın katıldığı bir televizyon programındaki, “Daha ne olacak, biz Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım. Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” sözleri dikkat çekti.

TV52’de yayınlanan “Gündem” programına AKP Ordu Milletvekili Op. Dr. Şenel Yediyıldız konuk oldu.

Sunucu Samet Yaşaryıldız’ın “Tayyip ağabeye ihanet etmeyelim” sözlerinin ne ifade ettiği sorusuna Yediyıldız’ın verdiği yanıt dikkat çekti.

“ELİMİZLE YALAMAMIZ LAZIM”

Yediyıldız’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözleri şu şekilde:

“Tayyip ağabey Türkiye’nin başında. Dünyanın lideri. Biz bu kaz kafamızla – özür dilerim, kusura bakma. Kendi kendimize ihanet etmek gibi bazı şeylere sapıyoruz. Şimdi kalkıp da böyle ucuz sebeplerle Tayyip ağabeye ihanet etmek, Türkiye’ye ihanet etmektir. Böyle sebeplerle Tayyip Ağabey’e ihanet etmek mazlumlara ihanet etmektir. Bak sana açık ve net söylüyorum, şu anda Ukrayna ve Rusya savaşı var değil mi? Ukrayna da Rusya da Tayyip ağabeyden bir şeyler bekliyor ve de onları yapıyorlar görüyorsunuz. Daha ne olacak, biz Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım. Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım. Bunları şey olsun diye söylemiyorum ya! Tayyip ağabeye, bu resme biz kalkacağız bir şeyler söyleyeceğiz.

Biz bu memleketin insanı değiliz o zaman. Bırak AK Parti’nin veya bilmem neyin insanı olmayı, bu memleketin insanı değiliz ya!. Dünyada böyle bir lider olacak o liderin ülkesinde kendine karşı çıkan insanlar olacak değil mi, nasıl görürsün? Gittiğin yerlerde hep karşı çıkan cinsler var, ‘Çok pahalı, alamıyoruz, yiyemiyoruz, gezemiyoruz’ diyenlere ya havle diyorsun ya! Dünyada pahalılıktan şikayet etmeyen ülke var mı? Avrupa’da, Almanya’da, Avrupa’da, Amerika’da var mı? Yok, niye? Dünya iki yıl pandemi diye bir şey geçirdi. Bütün devletler kendi çalışanını, işverenini, insanını korumak adına ne yatırım yapmak gerekiyorsa onları yaptı. Peşinden işte savaş çıktı…”

GEÇMİŞTE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın katıldığı bir nikah töreninde, Erdoğan’dan peygamber gibi bahsettiği sözleri tepki çekmişti. 

Yediyıldız, törende mikrofonu eline alıp konuşma yaptığı sırada, “Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Yediyıldız, peş peşe gelen zamlarla derinleşen hayat pahalılığından yurttaşların rahatsız olmadığını da ileri sürmüştü.

ŞENEL YEDİYILDIZ KİMDİR?

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, 1953 yılında Ordu’nun Kabataş ilçesi Hoşkadem Köyü’nde doğdu.

İlkokulu Ordu’da bitiren Yediyıldız, Tokat İmam Hatip Lisesi’nde eğitimine devam etti. Daha sonra Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 

Göğüs Cerrahisi Uzmanı olan Yediyıldız, 1990 yılında atandığı İstanbul Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi’nde 1996-2000 yıllarında başhekim yardımcılığı; 2006-2007 yıllarında ise başhekimlik görevlerinde bulundu. 

Şenel Yediyıldız ayrıca ÖNDER, MÜSİAD gibi derneklerde aktif görev aldı.

Dr. Şenel Yediyıldız, 2018 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin Ordu Milletvekili aday listesinde 1. sırada yer aldı.