Almanya, Türkiye’nin sanatçı Ferhat Tunç’a dair talebini reddetti

Almanya, Türkiye’nin sanatçı Ferhat Tunç’a dair talebini reddetti
Yayınlama: 10.01.2023

Sanatçı Ferhat Tunç’un istinabe yoluyla beyanlarına başvurulmasına dair mahkemenin talebini değerlendiren Almanya Darmstadt savcılığı, ifade ve düşünce özgürlüğüne işaret ederek, talebi reddetti.

Sanal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Hakaret etmek” iddiasıyla sanatçı Ferhat Tunç’un yargılandığı davanın 15’inci duruşması Büyükçekmece 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Tunç yurt dışında olması nedeniyle katılmazken, avukatı Fatma Hopikoğlu ise mazeret bildirdi.

Mahkeme, bir önceki duruşmada istinabe yoluyla Tunç’un beyanlarına başvurulmasına dair yazdığı müzekkereye yanıt geldiğini paylaştı. Mahkeme, yanıtta Darmstadt savcılığın talebi, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği ve bu nedenle Tunç’un beyanlarını almadığını aktardı.

Mahkeme, daha sonra ara kararını oluşturarak, önceki celsede yer verdiği söz konusu talepten vazgeçti. Ancak mahkeme, Tunç hakkında verdiği yakalama kararının ise beklenmesine karar vererek, duruşmayı 12 Eylül’e erteledi.