Amedspor: Algı operasyonlarını hayretle karşılıyoruz

Amedspor: Algı operasyonlarını hayretle karşılıyoruz
Yayınlama: 04.09.2024

Kocaelispor’u yenen Amedspor, hakem tarafından desteklendikleri iddiasına tepki göstererek “Algı operasyonlarını hayret ve esefle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı. Açıklamada “Futbola odaklanmaya devam edeceğiz” denildi.

Trendyol 1’inci Lig’de dördüncü hafta maçında üçte üç yapan Kocaelispor’u 3-0 yenen Amedspor, hakem tarafından desteklendiği suçlamasıyla karşı karşıya.

Kocaelispor oyuncusu Ahmed Oğuz, Amedspor’a yenilmenin faturasını hakeme bağladı. Oğuz, hakem hakkında konuşurken “Sonuçta doğulu. Bu maça nasıl doğulu hakem atanır” sözlerini kullandı.

Henüz 20 dakika dolmadan iki kırmızı kart nedeniyle sahada dokuz kişi kalan Kocaelispor yönetiminin paylaştığı yazılı açıklamada “Malumun ilanı olan, kimler tarafından kurgulandığı herkesçe çok iyi bilinen ve futbol müsabakası kisvesi altında dün akşam tiyatro sahnesi olarak tasarlanan maskeli baloda yaşananlar, tüm kamuoyunun malumudur” denildi.

‘HESAP SORULACAKTIR’

Sorumlulardan hesap sorulması gerektiği belirtilen açıklamada, “Taraflı tarafsız herkesin vicdanını yaralayan kişilerden kulübümüzce mutlaka ve mutlaka gerekli hesap sorulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

AMEDSPOR: FUTBOLA ODAKLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Amedspor da paylaştığı yazılı açıklamayla suçlamalara yanıt verdi. Açıklama şöyle:

“Dün oynanan Kocaelispor karşılaşmasının ardından, tarafımıza yönelik oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarını hayret ve esefle karşılıyoruz. Futbol kamuoyunda tarafsız herkesin kabul ettiği doğru hakem kararları üzerinden dahi, yalnızca rakibin Amedspor olması nedeniyle algı yaratma çabalarına girişenler bilmelidir ki; biz sahada kalmaya ve sadece futbola odaklanmaya devam edeceğiz.

‘AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER EDİLDİ’

Kocaelispor teknik direktörünün ve bazı futbolcularının maç sırasında ağza alınmayacak küfürler etmesine rağmen karşılaşmayı tamamlayabilmeleri, aslında onların ne kadar kollandığının bir kanıtıdır. Yıllardır ayrıcalıklı muameleye alışmış bu kesimler, adil bir yönetimle karşılaştıklarında bile, yalnızca rakip Amedspor olduğu için mağlubiyeti kabullenemeyip her türlü yalan ve manipülasyona başvurmaktan çekinmiyorlar.,

‘DOSTLUKTAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Nitekim Kocaelispor oyuncusu Ahmet Oğuz’un ‘Maça neden doğulu bir hakem atanıyor?’ şeklindeki açıklaması, Amedspor’a karşı yıllardır taşıdıkları zihniyeti açıkça ortaya koymaktadır. Amedspor olarak, rakiplerimizi şehrimizde en güzel şekilde misafir etmekten ve sporda dostluk, saygı ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz. Aynı ilkeleri rakiplerimizden beklemek de en doğal hakkımızdır.

Buradan bazı rakip takım yöneticilerine seslenmek istiyoruz: Siyasi rant ve başka çıkarlar uğruna futbolu saha dışına taşımak isteyenlere prim vermeyin. Bu tür girişimlere izin verirseniz, ileride yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusu siz olacaksınız. Futbolun sahada kaldığı, adil bir yönetimle hak edenin kazandığı güzel bir sezon olması dileğiyle.”