Amedspor Başkanı Yıldırım, Afyon’da yaşadıklarını ArtıGerçek’e anlattı. Maç öncesi ve maç sırasında provokasyonlarla karşılaştıklarını belirten Yıldırım, tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleleri ile ders verdiklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, önceki hafta kendi sahasında genellikle karşılaşmaları olaylı geçen Bursaspor ile karşılaştı. Diyarbakır’da gerçekleşen karşılaşma 2-0’lık skorla Amedspor’un galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak karşılaşma sonrası Amedspor’a ceza yağdı. Sahaya bazı pet şişelerin atılması, atılan sloganlar ve bazı taraftarların tavır davranışları cezaya gerekçe sayıldı. TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amedspor-Bursaspor maçında yaşananlar nedeniyle Amedspor’a 2 maç seyircisiz oynama ve 140 bin TL para cezası verdi.

AMEDSPOR AFYON’DAN 1 PUANLA DÖNDÜ

Kendi sahasında aldığı galibiyetle birlikte cezalara çarptırılan Amedspor, sezonun 7’nci hafta maçında Afyonspor’a konuk oldu. Karşılaşma öncesi Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, Amedspor oyuncularını hedef alan sözler sarf etmesi maçın gergin geçeceği gösterdi. Karşılaşmanın gerçekleşeceği Zafer Stadı’na olay çıkmaması gerekçesiyle Amedspor taraftarları maça alınmadı. Karşılaşma boyunca Amedspor aleyhine tribünlerden küfürlü tezahürat yapıldı ve “PKK dışarı” sloganları atıldı. Sahaya yabancı maddeler atıldı, iki penaltı, bir kırmızı karta rağmen maç 1-1 sonuçlandı. Gergin başlayan karşılaşma sonucunda Amespor Afyondan 1 puanla döndü.

12-13 YILDIR SÜREN GERGİNLİK

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Selahattin Yıldırım, son iki karşılaşmada yaşadıkları sorunlar, aldıkları cezalar ve deplasmanda karşılaştıkları uygulamalar ile ilgili Artı Gerçek’e konuştu.
Öncelikle geçen hafta kendi sahasında gerçekleşen Bursapor karşılaşmasına değinen Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım, maç öncesi gerginliğin olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Bu gerginliğin yeni olmadığını belirten Yıldırım 12-13 yıl önce Bursa’da oynan maçta yaşananların ardından iki takım arasında tansiyonun hiç düşmediğini belirtti.

Bunu bildikleri için ligler çekilmeden önce Bursasporla aynı ligde, aynı grupta olmamak için federasyona başvuruda bulunduklarını anlatan Yıldırım, daha sonra yaşananları şöyle anlattı:

“Biz Bursa’yı istemiyoruz diye başvuruda bulunduk. Federasyon bize 17 takım daha Bursa’yı istemediğini söyledi. Yapacak bir şey yok, mecbur kurayı çektik aynı gruba düştük. Karşılaşmadan 15 gün önce ilk maç burada olacağından dolayı sürekli bizi aradılar. Biz de gerginliği düşürmek için araya sivil toplum örgütlerini soktuk. Yüzde 80-85 biz bu gerginliği düşürdük. Çok şükür bizim maçta kimsenin burnu kanamadan, kimsenin kılına zarar gelemden, sadece sahaya atılan ufak tefek pet sulardan kaynaklı gerginlik oldu. Yönetimini de burada çok iyi ağırladık. Ama yöneticileri gittikten sonra provaktif açıklamalarla süreci provoke etti”

“AFYON’DA BİR SÜRÜ PROVAKATİF OLAY YAŞANDI”

Bursaspor yöneticilerinin daha sonra yaptığı açıklamanın süreci provake ettiğini ifade eden Yıldırım, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dilden deplasmana gidecekleri diğer takım taraftarları ve yönetimlerinin etkilenmeye başladığını söyledi.

Son olarak Afyon’a gitmeden önce İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel’in basına verdiği demeci hatırlatan Yıldırım, maç sırasında yaşananları şöyle anlattı:

“Kamu görevlisinin basına verdiği açıklamanın ardından oranın taraftar grupları da stadyumda provakatif bir hazırlığa girdiler. Bizim kimseden korkumuz yok, çekincemiz de yok, her yere gideriz demiştim. Nitekim biz gittik. Aslanlar gibi gittik, aslanlar gibi geldik. Tabi orada bir sürü provakatif olaylar yaşandı. Sloganlar atıldı, bayraklar açıldı, ‘tag’lar açıldı, sahaya bir sürü yabancı madde yağdı. Hakemin yanlı yanlış kararları, iki penaltı, bir kırmızı karta rağmen oyuncularımız aslanlar gibi mücadele verdi. Bir devre bir kişi eksik oynamamıza rağmen futbolun ezici üstünlüğüyle onları sahadan resmen sildik. Maç 1-1 bitti ama sonuçta mücadelemizle de ders verdik. Nitekim maçtan sonrada Afyonspor kulübü de taraftarların yaptığının hata olduğunu, sporun dostluk, kardeşlik olduğunu ifade eden bir açıklama yaptı”

‘MİLLİ MAÇ” HAVASINA SOKUYORLAR’

Amedspor bir kentin spor takımı ve Diyarbakır’ı aşan bir taraftar desteği var. Afyon’da olduğu gibi deplasmanlarda karşı takımların attıkları sloganlarla bir ‘milli maç’ havası oluşturuyor mu sorusuna Yıldırım şu cevabı verdi:

“Evet, öyle bir durum yaratmaya çalışıyorlar. Ama tabi bizim takımımızda oynayan sporcularımızın tamamı bizim yerli sporcularımız değil ki. Trabzonlu, Rizeli oyuncu da var, Ankaralı, İzmirli, Kocaelili de var, Batmanlı, Şırnaklı ve Diyarbakırlı da var. Türkiye’nin mozaiğine yayılmış bir futbolcu kitlemiz var. Bu tür durumlar tabi ki sporcularımızı olur olmaz etkiliyor”

“Amedspor Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biridir. Biz bir şehir takımı değiliz” diyen Yıldırım, şunları söyledi: “Türkiye’nin tamamına hitap eden, Türkiye’nin değişik bölgelerinde taraftarı olan bir takımız. Trabzonlu, Tekirdağlı olup bizi destekleyen taraftarlarımız var. Türkiye’nin en büyük taraftar gruplarına sahip takımlarından biriyiz”

‘TARAFTARIMIZ KENETLENİYOR’
Amedspor mali sorunlarla da boğuştuğu dönemler oldu. Verilen para ve seyircisiz oynama cezaları bunlardan sadece bir kaçı. Amedsporun mevcut mali sorunlarına da değinen Yıldırım, bu tür baskıların kendilerini yıldırmadığını, takımlarını daha da güçlendirdiğini söyledi. Halkın takımları için kenetlendiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Bize ne kadar ceza verirlerse, ne kadar sıkıntıya sokarsak sokulalım taraftar hemen kenetleniyor. İş dünyası, sivil toplum örgütleri kenetleniyor. Amedspor biraz daha büyüyor. Her defasında daha fazla büyüyoruz. Bu defa biraz daha büyüyeceğimizi, kenetlenmenin daha fazla olacağını düşünüyorum. Bize destek olan herkese de teşekkür ediyorum.”