Amedspor verilen cezalar için UEFA ve FİFA’ya başvuracak

Amedspor verilen cezalar için UEFA ve FİFA’ya başvuracak
Yayınlama: 12.02.2022

PFDK’nin Ankara Demirspor ile  oynadığı müsabakada yaşananlar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 4 bin TL para cezalarına ilişkin itirazını reddettiği Amedspor, kendilerine dönük önyargı ve hukuksuzlukların devam etmesi halinde UEFA ve FİFA’ya başvuracaklarını duyurdu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Lig’in 20’nci haftasında kendi sahasında karşılaştığı Ankara Demirspor’u 2-1 mağlup ettiği maçta taraftarların yapmış olduğu tezahüratlar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu rexbet deneme bonusu (TFF) tarafından kesilen 1 maç seyircisiz oynama ve 4 bin TL para cezasına ilişkin yapılan itirazını reddettiği Amedspor, yazılı açıklama yayımladı.

Kulüp yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Ankara Demirspor maçında ceviz kabuğunu dahi dolduramayacak ‘saha olayları’ nedeniyle TFF’nin verdiği seyircisiz oynama cezasına yaptığımız itiraz reddedildi. Hal böyleyken geçen hafta deplasmanda oynadığımız Eskişehirspor maçında maruz kaldığımız vandalizmden sonra, üstelik rakibin kendi sahasında 3’üncü kez saha olayları nedeniyle sevk edilmişken, TFF rakip takıma yalnızca 8 bin TL para cezası vererek olayları geçiştirmiştir” dedi.

1 MİLYON TL BORÇ YÜKLENDİ

Devamında ise “Ayrıca geçen sezon takımımıza hiçbir katkısı olmadığı halde sözleşmesinden kaynaklı kulübümüzü Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na (UÇK) şikayet eden ve kulübümüzden 1.7 milyon TL isteyen Mesut Can davasının Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından reddedildiği halde Tahkim Kurulu, açılan davayı haklı görerek faizleri ile birlikte yaklaşık olarak 1 Milyon TL kulübümüze bir borç yüklemiştir” denildi.

‘HAKEMLER YANLI KARAR VERİYOR’

Amedspor’a karşı önyargılı yaklaşıldığını belirten açıklamada, “TFF’nin bu denli yanlı ve hukuksuz yaklaşımları nedeniyle takımımıza karşı oluşan önyargıdan kaynaklı deplasmanlarda lince varan her türlü kötülüğe maruz kalmaktayız. Maçlarımıza atanan hakemler de bu atmosferden etkilenmekte olup takımımıza karşı verdikleri yanlı kararlar ile doğrudan maçın sonucuna etki etmektedirler” ifadeleri yer aldı.

‘TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’

Açıklamamanı devamında şunlar kaydedildi: “Bilinmesini isteriz ki deplasmanlarda bizlere nasıl davranılıyorsa davranılsın biz kendi evimizde, stadımızda ve şehrimizde ‘sporun dostluk, barış ve kardeşlik ruhuyla yapılması gerektiği’ ilkesinde vazgeçmeyerek her şeye rağmen örnek bir futbol kulübü olmaya devam edeceğiz. Takımımıza karşı sergilenen bu denli tutuma TFF tarafından müsaade edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor ve yaşanan hukuksuz kararların bir an önce son verilmesini talep ediyoruz. Maruz kaldığımız hukuksuz kararlar sonucu verilen cezaların devam etmesi halinde UEFA ve FİFA nezdinde kulübümüzün haklarını korumak adına tüm hukuki ve yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.