Batman’da kadınlar  Mahsa Amini’nin katledilmesini yaptıkları açıklama ile kınadı.

HDP ve TJA’lı kadınlar, HDP Batman il binası önünde yapılan basın açıklamasıyla Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto etti.  ‘Bizi zorla kendi cennetinize götüremeyeceksiniz’ pankartının açıldığı açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman il Eş Başkanları, DBP Batman il temsilcisi Rükyete Onat Gönül, görevinden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz’ın yanı sıra çok sayıda kadın ve yurttaş katıldı.

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Ruken Zeryam Yıldız Işık, “İranlı kadınlar başta olmak üzere tüm dünyada kadınlar artık yeter diyor” dedi.

https://youtu.be/ux_zWDtjqQs

Işık, “22 yaşındaki Jîna Mahsa Emînî, İran İslam Cumhuriyeti’nde rejimin sözde “Ahlak Polisi” tarafından başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle başkent Tahran’da 14 Eylül’de işkenceyle gözaltına alındı. Polis karakoluna götürülen Mahsa, aynı gece hastaneye kaldırıldı ve oradan da ölüm haberi geldi. Amini’nin başına aldığı darp nedeniyle beyin kanaması geçirmesi sonucu yaşamını yitirdiği kesinleşti. Kürt bir kadın olan Mahsa Emînî, İran’da rejiminin polisleri tarafından katledildi.”

EZİLENLERİN MÜCADELESİ VE DİRENİŞİ ENGELLENEMEZ
“Kadınlar başta İran olmak üzere dünyanın her yerinde halklar protesto eylemleriyle Mahsa Emînî’nin katledilmesine karşı tepkilerini büyütmeye devam ediyor. Sokaklarda güçlü gösteri ve yürüyüşlerle erkek egemen İran Rejimine ve onun “ahlak polisi” gibi kadın düşmanı kurumlarına karşı isyanını yükseltiyor.
İranlı kadınlar, haklarına ve yaşamlarına yönelik bu saldırılara karşı mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmemiştir. Mahsa’nın direnişi bunun en büyük kanıtıdır. İktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve onun polisi ise kadınlara ve mücadelelerine saldırarak kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışmakta. Ancak şu iyi bilinsin ki; kadınlar başta olmak üzere ezilenlerin mücadelesi ve direnişi engellenemeyecek! İranlı kadınlar başta olmak üzere tüm dünyada kadınlar artık yeter diyor! İran halkları, dünya halkları yeter diyor!”


“Mahsa şahsında katledilen tüm kadınlara sözümüz, ahlaksızlık sizin görünen saç tellerinizde değil, İran’dan tüm dünyaya erkek egemen iktidarların zihniyetindedir. Buradan bir kez daha belirtiyoruz; Mahsa’nın direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir! Bu mücadeleyi halkların isyanı ve direnişiyle birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz.” denildi.

Okunan açıklamanın ardından bir dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Açıklama “Jin jiyan azadi” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganlarıyla son buldu.