Aracım ’21 plakalı’ diye polis beni darp etti

Aracım ’21 plakalı’ diye polis beni darp etti
Yayınlama: 21.01.2023

İstanbul’da Diyarbakır plakalı bir aracın sahibi Muhammet Raşit Kaçan, ‘yol vermiyorsun’ gerekçesiyle bir polis tarafından darp edildiğini söyledi. Darp raporu alan Kaçan, polisten şikayetçi oldu.

Diyarbakır’dan İstanbul’a çalışmaya gelen Muhammet Raşit Kaçan isimli yurttaşın, 18 Ocak’ta aracıyla Çağlayan Polis Merkezi önünden geçerken yol vermediği gerekçesiyle polis memuru M.D. tarafından darp edildiğini belirtildi. Darp edilen Kaçan gözaltına alınırken, polis D.’den şikayetçi oldu. Kaçan, aracının 21 plaka olması nedeniyle darp edildiğini öne sürdü.

Kaçan yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na anlattı. Çağlayan’da bulunan polis karakolu önünden geçtiği sırada polisin selektör yaktığını ve kendisinin de polise yol verdiğini aktaran Kaçan, D.’nin aracını durdurarak kendisine küfür ettiğini ve üzerine yürüdüğünü söyledi.

Olayın büyümemesi için yoluna devam ettiğini kaydeden Kaçan, D.’nin tekrar peşinden gelerek aracı durdurduğunu ve yine küfürlerle saldırdığını, kıyafetini parçaladığını belirtti.

D.’nin kendisini darp ettiği ifade eden Kaçan, darp edildiği sırada arabasının hareket ederek başka bir araca çarptığını söyledi.

Kaçan, D.’nin bu saldırıyı aracının Diyarbakır (21) plakalı araç olmasından kaynaklı “Yol vermedin” bahanesiyle yaptığını söyledi. Kaçan, “Ben ona iki defa yol verdim. Aslında yol vermeme de gerek yok. Sağ şeritten gidiyordum, kendisi sol şeritten geçebilirdi” dedi.

Kaçan, saldırgan polisin yanındaki polislerin, “Yapılanların senin plakanın 21 olmasıyla alakası yok” dediğini, bunun karşılığında kendisinin “Alakası yoksa bu saldırının sebebi nedir?” sorusuna polislerin cevap vermediklerini belirtti.

Olay sonrası başka polislerin geldiğini fakat D.’nin hala hakaret ve küfürlerle saldırıya geçtiğini kaydeden Kaçan, yunus polislerinin taktığı kelepçelerden kolunun morardığını söyledi.

‘BİZİM AMİRİMİZ NE DESE YAPMAK ZORUNDAYIZ’

Yaşananların ardından Çağlayan Polis Merkezi’ne götürüldüğünü ve sabah 06.00’a kadar gözetim odasında kelepçeli bir şekilde bekletildikten sonra serbest bırakıldığını aktaran Kaçan, D.’nin iki polisi kendisine şahitlik ettirdiğini belirterek, şahitlik yapan polislerin kendisine “Kusura bakma. Bizim amirimiz ne dese yapmak zorundayız, onun için şahitlik yaptık” dediğini aktardı.

Kaçan, son olarak saldırıya uğradığı gece darp raporu alarak Çağlayan Polis Merkezi’nde saldırgan polis hakkında şikayete bulunduğunu kaydetti.