‘Arkadaşlarından kopmadığı’ gerekçesiyle infazı yakıldı

‘Arkadaşlarından kopmadığı’ gerekçesiyle infazı yakıldı
Yayınlama: 20.04.2022

Sebahat Tuncel’in kardeşi Erdal Tuncel’in 13 yıl 6 ay hapis cezası bitmesine rağmen infazı ‘Arkadaşlarından kopmadığı’ gerekçesiyle yakılarak, tahliyesi engellendi.

DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in kardeşi Erdal Tuncel’e verilen 13 yıl 6 ay hapis cezası bitmesine rağmen infazı “Arkadaşlarından kopmadığı” gerekçesiyle yakılarak, tahliyesi engellendi.

Oğlunun Batman, Ankara Sincan ve 2016 yılından itibaren ise Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulduğunu hatırlatan baba Fahrettin Tuncel, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde disiplin cezası dahi almayan oğlunun tahliyesi için 16 Mart’ta Bolu’ya gittiklerini söyledi.

Tuncel, “İnfazı havadan, sudan gerekçelerle yakılmış” dedi.

İnfazın yakılma gerekçesinin kendilerine daha sonradan tebliğ edildiğini belirten Tuncel, “Disiplin olarak belirttikleri şey; fazla su tüketmiş, elektrik tüketimine imtina etmemiş. Arkadaşlarından ayrı kalmamış.

Zaten F Tipi Kapalı Cezaevleri 3 kişilik. Resmi olarak oğlumun infaz yakılma gerekçesi arkadaşlarından ayrı düşmediği, bu anlamda da disiplin suçu işlediği gibi komik şeyler var” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.