Diyarbakır’da HDP Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu ve asılsız ihbarlarla gözaltına alınan 40 kişi serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da 13 Ağustos’ta saat 00.30’da peş peşe yapılan 3 ihbar gerekçesiyle evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan 40 kişi serbest bırakıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 40 kişi, 2 gün gözaltında tutulduktan sonra akşam saatlerinde alınan emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan ihbarla ilgili soru sorulan 40 kişi, iddiaların asılsız olduğunu söyledi. 

NE OLMUŞTU? 

Gözaltına alınan 40 kişiye ilişkin 13 Ağustos’ta peş peşe 3 ihbar yapıldı. Emniyet tutanaklarına yansıyan ihbarda, “Bir ihbarda bulunacam abi Amedde PKK gençliği olan kişiler var bunlar plan yapmışlar 15 Ağustos günü şehri karıştıracaklar, her yeri ateşe vereceklermiş, eylem yapacaklarmış bomba atabilirler evlerinde her şey vardır bunların bilgilerim gizli kalsın beni de öldürürler planlarını  yapmışlar Nurallah Özgün Fermander Kardeş Ümit Akbıyık Ali Şeker Vedat Sacan Abdulbahri Mavlay Berdan Çelik Berfin Saklı Dilan Kartal Mustafa Ekici bunlar yapacaklar engelleyin bunları” ifadeleri yer aldı.

‘MOLOTOF’ İHBARI YALAN ÇIKTI 

Yapılan ikinci ihbarda ise gençlerin kenti karıştıracağı, araçlara “molotof” atacağı, bu malzemelerin, ihbar edilen gençlerin evinde bulunduğu iddia edildi. Bir önceki ihbarla aynı tarihte ve ondan 8 dakika önce yapılan ihbar ise şöyle: “Abe iyi akşamlar Amedi karıştırmaya çalışan adamlar var bunlar PKK destekçisi 15 Ağustos’ta molotof atacaklar hazırladıkları malzemeler evlerinde olabilir. Devletimiz bunlara fırsat vermesin Erhan Sakar Tacettin Araz Mazlum Kardaş Mahir Fırat Fidan Muhsin Acar Kadr Bayram Mehmet Şirin Yayman Serhat Ataş devlete karşı olan şahıslardır.”

İhbarların ardından 40 kişi evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 40 kişinin evlerinde yapılan aramada ise ihbarcıların iddia ettiği patlayıcı maddeler bulunmamıştı. (MA)